Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
opasnost prijeti sa svih strana

Bilić od WBA napravio unikatnu momčad: Nitko nema takve brojke u Championshipu

Slaven Bilić nalazi se na diobi prvog mjesta u engleskom Championshipu, a da pritom nema izrazitog strijelca u svojoj momčadi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U drugom razredu engleskog nogometa, Championshipu, odigrano je 26 od ukupno 46 kola nakon kojih WBA Slavena Bilića drži diobu prvog mjesta zajedno s Leeds Unitedom. Obje momčadi imaju po 52 boda, ali je Leeds trenutno prvi zbog bolje gol-razlike.

Da se danas završi prvenstvo WBA i Leeds bi izborili povratak u najviši razred engleskog nogometa, dok bi klubovi od treće do šeste pozicije razigravali za još jednog putnika u Premierligu.

gol expired Bilićev WBA odlično krenuo u velikom derbiju pa sam sebi zabio i propustio preskočiti Leeds divider

WBA Slavena Bilića je najefikasnija momčad Championshipa s čak 48 postignutih pogodaka, četiri više od druge najefikasnije momčadi - QPR-a. No ono najzanimljivije u cijeloj priči je činjenica da WBA nema nijednog igrača u Top 20 najboljih strijelaca lige!

Veznjak Matt Phillips i napadač Charlie Austin su najbolji strijelaci momčadi sa po sedam pogodaka, a nevjerojatno zvuči podatak da WBA u ovom trenutku ima čak 15 različitih strijelaca u sezoni. Jedan od njih je i naš Filip Krovinović, koji je 26. prosinca postigao svoj prvijenac u dresu WBA.

gol expired Čačić uživao u debiju manje od dvije minute: Poraz u prvoj utakmici nakon reprezentacije divider

Austin i Phillips nalaze se tek na 23. i 24. mjestu ljestvice strijelaca koju predvodi Aleksandar Mitrović (Fulham) s 18 golova. Slijede Ollie Watkins (Brentford) sa 17 golova i Jarrod Bowen (Hull City) sa 16.

Četiri od pet vodećih momčadi s ljestvice ima strijelca među 10 najboljih u ligi, a jedino Bilićev WBA nema. Od prvih 10 momčadi s ljestvice jedino WBA i Preston North End, deveta momčad na ljestvici, nemaju strijelca među 20 najboljih.

gol expired UFC izbacio brutalnu najavu uoči povratka McGregora: "Nema boljeg načina za otvaranje dekade" divider

To dovoljno govori o kvaliteti momčadi koju vodi Slaven Bilić i opasnosti koja prijeti sa svih strana. Tako su primjerice stoperi WBA postigli osam od 48 pogodaka ove sezone, od čega je Ajayi sam zabio polovicu tih golova. Nažalost, zabio je i autogol prvog dana 2020. godine s kojim je Leeds United izvukao remi kod WBA u derbiju 26. kola.

gol expired Boban mu na dočeku govorio na hrvatskom, Zlatan poslao poruku napaćenim navijačima Milana divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider