Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zidaneu se trese stolac

Real ovo ne pamti: Sad svi vide najveću pogrešku Kraljeva! Perez daje 100 mil. eura za zamjenu

Nakon još jednog razočaravajućeg rezultata u Ligi prvaka, na udaru kritika najviše su trener i vratar…

Trening Real Madrida (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kako se moglo i pretpostaviti, Zinedine Zidane samo je nakratko mogao odahnuti. Nakon iznenađujućeg remija s Club Bruggeom u Ligi prvaka, ponovno su pokrenute priče o mogućoj smjeni.

Jose Mourinho najviše se spominje. Jedan bod u prva dva kola Lige prvaka za Real je jako mršav ulov. Kraljevi su na posljednjem mjestu u skupini. Takvo što se ne pamti.

Statistika kaže da je samo 20 posto klubova prošlo skupinu kada su u prva dva kola osvojili tek jedan bod. Realu se to posljednji put dogodilo 2002./2003. Doduše, bilo je to u drugoj fazi natjecanja. Galacticosi su izgubili od Milana i remizirali s Lokomotivom, no ipak su se na kraju izvukli.

Zidaneu se trese stolac

Osvojili su drugo mjesto s bodom više od trećeplasirane Borussije Dortmund. Te sezone stigli su do polufinala i ispali u srazu s Juventusom. U četvrtfinalu izbacili su Manchester United.
Ovaj put skupina je osjetno lakša, sve se još da nadoknaditi, no kako Real igra, ništa nije sigurno.

Harry Kane (Foto: AFP) Raspada se momčad koja je nedavno bila hit u Europi: ''Pitam se za što igra, jedan klub ili trofeje?'' divider

Predsjednik Reala Florentino Perez nije zadovoljan već duže vrijeme, to nije nikakva tajna. A kad je tako, trener je uvijek u opasnosti, ma kako se zvao. Real se nekako održava na površini, ali svima je jasno da ne igra dobro. Kraljevi se muče još od početka prošle sezone.

Julen Lopetegui i Santiago Solari dobili su otkaz, vratio se Zidane, ali Real nikako da pronađe pravi ritam. Madridski mediji bljuju vatru, po napisima se može zaključiti da skoro ništa ne štima kako bi trebalo – ni obrana, ni veza, a ni napad. Zidane se puno toga zamjera.

Svi linije su na udaru kritike, ali najviše se puca, i to rafalnom paljbom, po vrataru Thibautu Courtoisu. Nismo uopće iznenađeni, ali čudi da su u Madridu tek sad shvatili.

Courtoisa na udaru kritike

Pisali smo odavno da Perez radi veliku pogrešku, po našem mišljenju, kada na mjesto jednog od najboljih vratara svijeta u posljednjih četiri-pet godina, Keylora Navasa, dovodi neuvjerljivog Belgijca, koji je, da ne bi bilo zabune, dobar vratar, ali nije klasa, opet prema našem mišljenju, kakvu Real treba i traži.

Posebice kada dolazi na vrata nakon takvih veličina kao što su Navas ili prije njega Iker Casillas. Realova publika navikla je samo na najbolje, a to se teško može reći za Courtoisa. Nismo generali poslije bitke, to smo odavno utvrdili.

gol expired Hladan tuš za Hrgovića: Želi ostvariti san, a prijeti mu duža suspenzija divider

Da je Navas u Realu imao toliko „kiksova“ kao Courtoisa u Chelseaju ili David de Gea u Manchester Uniteda, kojeg je Perez jedno vrijeme također žarko želio, davno bi ga na Santiago Bernabeuu ispalili iz topa, da se tako izrazimo.

Navas je odlično branio, s minimalnim brojem pogrešaka, a opet nije bio po volji Perezu, koji je cijeli vrijeme tražio marketinški isplativije lice. Što bi se reklo, kruha preko pogače.

Real je nešto posve drugo...

Jedno je braniti u Realu, a nešto drugo u svim ostalim klubovima, pogotovo u klubovima koji trenutačno ne pucaju na najviše pozicije. Courtoisa to sada jako dobro osjeća. Sigurno nije baš navikao da mu se baš svaka sitnica gleda.

U Realu se svaki „kiks“ pamti, svaka pogreška se analizira kroz mikroskop, a publika odmah reagira i traži zamjenu. Na Santiago Bernabeuu ne trpe se ni najmanje oscilacije, a kamoli pogreške koje primjećuju i najveći nogometni analfabeti.

Tottenham (Foto: AFP) Pochettino i Tottenham zbog Kovača u kaosu: ''Zločin'', ''horor show'' i ''potpuno poniženje'' divider

Trener vrata u belgijskoj reprezentaciji Erwin Lemmens smatra da je Courtoisa zahvatio „sindrom De Gea“, koji, kao, dobro brani u Manchester Unitedu, a kada dođe u španjolsku reprezentaciju postaje neprepoznatljiv. S Courtoisom je, tvrdi, obratno. Ne bismo se baš složili, De Gea puno „kiksa“ i u Unitedu, ali svatko ima pravo na svoje viđenje.

Perez cilja Oblaka

Mišljenja smo da je najveća zabluda u procijeni kvalitete vratara u tome što negdje pogreške prolaze ispod radara, pa se o njima previše i ne diskutira, dok je u Realu sve na tapeti. Kad se dođe na vruću travu Santiago Bernabeuu, to je neka posve druga priča. I Eden Hazard sad vidi što znači igrati u Realu.

Thibaut Courtois (Foto: AFP) Veliko pojačanje postalo problem: Dobio jasnu poruku, je li Real napravio skupu pogrešku? divider

Kako god okrenuli, činjenica je da Courtoisa ne brani dovoljno dobro, jasno, za standarde Reala, a sve ostalo su proizvoljna tumačenja. Stoga ne čudi što se već naveliko spekulira da Perez traži drugo rješenje. Vratar Atletica Jan Oblak opet je u kombinaciji.

Odštetna klauzula iznosi 100 milijuna eura, a Perez je sada navodno spreman to platiti. Real je i prije ciljao Oblaka. Perez je ljetos odustao nakon nešto slabije Oblakove prošle sezone. No Slovenac opet brani u velikoj formi, pokazao je to i u nedavnom El Madrilenu. Kako se priča razvija s Courtoisom, ne bismo se začudili da uskoro prijeđe u Real.

 


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider