Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šou na Bernabeuu

Novi posrtaj Reala, Šahtar šokirao Atalantu u 95. minuti i bacio rukavicu Dinamu

Nogometaši Real Madrida su na svom stadionu nadoknadili dva pogotka zaostatka iz prvog poluvremena i uspjeli osvojiti prvi bod odigravši 2-2 (0-2) protiv belgijskog Club Bruggea, dok je Šahtar osvojio sva tri boda kao gost pobijedivši s 2-1 (1-1) Atalantu u utakmici 2. kola skupine C Lige prvaka.

Slavlje Club Bruggea (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Real Madrid je prvi put od 2006. godine izbjegao poraz u Ligi prvaka nakon što je gubio s dva ili više pogodaka razlike. Zadnji put su se vratili iz takvog deficita u prosincu 2006. protiv Dinamo Kijeva. Također, Real je prvi puta primio dva ili više golova u tri uzastopne domaće utakmice u europskim natjecanjima.

Navijači Reala ostali su šokirani događajima u prvom poluvremenu na Santiago Bernabeuu, gdje je Club Brugge na odmor otišao s dva gola prednosti. Oba puta je strijelac bio Nigerijac Emmanuel Dennis. Prvi pogodak je postigao već u 9. minuti, a drugi u 39. minuti, nakon što je presjekao dodavanje Luke Modrića prema Sergiju Ramosu.

Kapetan Reala je u 55. minuti iz sumnjive pozicije postigao pogodak za smanjenje zaostatka. VAR je presudio da se Ramos nije nalazio u zaleđu pri ubačaju Karima Benzeme.

Trideset minuta poslije Real je došao do izjednačujućeg pogotka kojemu je prethodio prekršaj kapetana Club Bruggea Ruuda Vormera za drugi žuti karton i isključenje. Iz slobodnog udarca ubacio je Toni Kroos, a sa desetak metara glavom je pogodak postigao Casemiro.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić bio je u početnoj postavio i odigrao cijelu utakmicu.

Raheem Sterling (Foto: AFP) Častan poraz Dinama u Manchesteru, Guardioli tek izmjene donijele pobjedu! divider

Atalanta je prvu veliku priliku za vodstvo imala u 16. minuti. Prema mišljenju njemačkog suca Stielera, Krivcov je u kaznenom prostoru srušio Josipa Iličića, što su nakon pregledavanja snimke potvrdili i VAR suci. Iličić je sam uzeo loptu za izvođenje kaznenog udarca, ali je njegov pokušaj vratar Andrij Pjatov obranio. Na odbijenu loptu natrčao je Nizozemac Hateboer, ali je sa pet metara iskosa poslao loptu pokraj vratnice.

Vodeći pogodak za Atalantu postigao je Duvan Zapata u 28. minuti, iz akcije kojoj je prethodio udarac Marija Pašalića, kojim je hrvatski reprezentativac sa pet metara pogodio vratnicu. U nastavku akcije lopta je došla do Nizozemca Hateboera koji je ubacio s desne strane, vratar Šahtara Pjatov krivo je procijenio let lopte i promašio pokušaj ''boksanja'', a Zapata glavom poslao loptu u nebranjenu mrežu.

Veselje Atalantinih navijača nije dugo trajalo. U 41. minuti Brazilac Alan Patrick i njegov sunarodnjak Junior Moraes koji ima ukrajinsku putovnicu, izigrali su obranu Atalante. Patrick je asistirao, a Moraes se uvukao iza leđa domaćim obrambenim igračima, driblingom izbacio i istrčalog vratara Gollinija te poslao loptu u mrežu za 1-1.

Pobjednički pogodak za Ukrajince na stadionu San Siro u Milanu postigao je Izraelac Manor Solomon u posljednjoj akciji na utakmici. Atalanta je povela u 28. minuti golom Duvana Zapate, a izjednačio je Junior Moraes u 41. minuti. Momčad iz Bergama je u 16. minuti propustila realizirati kazneni udarac, kad je Pjatov obranio Iličićev pokušaj.

Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić odigrao je svih 90 minuta za Atalantu i bio jedan od boljih pojedinaca.

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider