Engleski mediji razapeli su Tottenham nakon očajne predstave u drugom kolu Lige prvaka protiv Bayerna. Poznavajući njihov tisak, tako nešto bilo je očekivano jer Spursi već neko vrijeme imaju unutarnjih problema, koji su sada isplivali na površinu.

Činjenica je da doprvak Europe nema više kemiju koja ga je krasila posljednjih sezona, na što su se nadovezao i ''slučaj Eriksen'', a posljednji poraz odjeknuo je diljem kontinenta.

''Zločin'', ''horor show'', ''Spursi rastrgani'', samo su neki od napisa o Tottenhamu.

The Daily Mail navodi ''koliko puta Mauricio Pochettino mora pritisnuti gumb za resetiranje tijekom svog života. Ovaj je rezultat udarac čekićem – ne samo za nade njegove momčadi u Ligi prvaka već i za njegovo samopouzdanje.''

Tabloid The Sun otišao je još dalje. ''Tako izgubiti, dopustiti Bayernu da te rastavi u vlastitom dvorištu na ovoj razini je zločin. Spursi su bili poput početnika koje je nemilosrdni gazda bacio u hladnu vodu.''

Ni engleski tisak nije štedio Pochettina i njegove igrače. ''Serge Gnabry je postigao četiri gola u Bayernovu brutalnom ponižavanju Tottenhama. Večer koja je postavila ozbiljna pitanja o Pochettinovoj momčadi i njezinu stavu'', navodi The Guardian.

''Zbogom, Poch? To je jedan od onih ponižavajućih rezultata i jedno od onih sramotnih postignuća koje prisiljavaju trenere ili da razmisle o vlastitoj budućnosti ili da dovedu u pitanje borbenost nekih u svlačionici'', stoji u The Timesu.

Daily Mirror je naveo: ''To je bilo potpuno poniženje. Gnabry je uništio Tottenham. To je bilo slanje razornih valova kroz Tottenhamovu obranu i bilo je grozno i sramotno.''

Naravno, engleski mediji posvetili su većinu pažnje katastrofi Tottenhama i pitanjima s kojima se Pochettino mora suočiti.