Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
odrekli se heroja zbog njega

Veliko pojačanje postalo problem: Dobio jasnu poruku, je li Real napravio skupu pogrešku?

Realovo veliko pojačanje našlo se na žestokom udaru...

Thibaut Courtois (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon prvih 45 minuta utakmice Real Madrida i Club Bruggea, semafor na Santiago Bernabeuu pokazivao je šokantan rezultat – belgijska momčad imala je prednost 2:0.

U simpatičnog heroja prometnuo se nigerijski napadač Dennis, koji je zabio dva pomalo nespretna gola – kod prvog je krivo zahvatio loptu koja je svejedno završila u mreži, a drugi je zabio iz kontre nakon što je, iako je bio sam pred vratarom, zamalo izgubio ravnotežu i pao.

I dok se nogometna javnost zabavljala neočekivanim razvojem događaja u Madridu, navijačima na Santiago Bernabeuu nije bilo nimalo zabavno. Njihova momčad do kraja je uspjela doći do boda, ali tek nakon što je Zinedine Zidane na poluvremenu povukao nesvakidašnji potez – u svlačionici je ostao prvi vratar Thibaut Courtois, a među vratnice stao je Alphonse Areola.

Statistika ne ide na ruku skupom pojačanju

Pokazalo se to dobrim potezom – Areola je u 54. minuti obranio zicer Dennisu spriječivši njegov hat-trick, a svega tri minute kasnije Sergio Ramos golom je inicirao Realov povratak.

gol expired Što čeka Dinamo? Modri mogu postati senzacija Lige prvaka, a veliki uspjeh blizu je i bez toga divider

Nakon utakmice pojavila se informacija da je Courtois ostao u svlačionici zbog mučnine i želučanih problema, ali takvo objašnjenje izgleda u najmanju ruku sumnjivo. Belgijski vratar već dugo ne ulijeva povjerenje, a lošim izdanjima na početku sezone samo je dodatno pogoršao svoju situaciju.

Realovi navijači izviždali su Courtoisa svaki put kada je lopta došla do njega, a čini se da na vrata prve momčad sve jače kuca Areola. Statistika je zasad na strani 26-godišnjeg francuskog čuvara mreže – u 135 minuta za Real, u koji je stigao ove sezone, još nije primio gol. Protiv Osasune počeo je u prvih 11 i sačuvao mrežu netaknutom, a sada se istaknuo i ključnom obranom u Ligi prvaka.

Niko Kovač (Foto: AFP) Rapsodija Bayerna ''zaprepastila'' i Kovača: ''Nitko nije mogao sanjati ovakav rezultat'' divider

Courtois, s druge strane, sve više izgleda kao skupa Realova pogreška. Stigao je za 35 milijuna eura iz Chelseaja i odmah preuzeo status prvog vratara od Keylora Navasa, iako je Kostarikanac nerijetko bio sjajan u Realovu povijesnom pohodu na tri uzastopne Lige prvaka.

Statistika je jasna – Navas je prosječno primao 0,98 golova u Realu, Courtois ih prima 1,39. U Ligi prvaka Courtois je za Real primio 13 golova u sedam nastupa, dok ih je Navas primio 35 u 39 nastupa.

Zašto je Real povukao sporni potez?

Navas je od ove sezone igrač PSG-a, koji je za njega izdvojio 15 milijuna eura. U Ligi prvaka još nije primio gol, a slatku osvetu dočekao je u prvom kolu, u kojem je njegov novi klub s 3:0 pobijedio Real.

Realovi navijači mogu sa sjetom gledati svog bivšeg vratara, kojeg se Kraljevski klub riješio bez nekog posebnog razloga, barem iz nogometne perspektive. Budući da se ipak radi o glamuroznom Realu, logički se nameće zaključak da je Floretino Perez jednostavno na golu htio veću zvijezdu i marketinški jače, galactico ime umjesto skromnog, predanog i nenametljivog Kostarikanca.

gol expired Modri mogu biti ponosni, BBB-i oduševili Engleze: Strastveno i hrabro u odlučni okršaj sa Šahtarom divider

Možda na kraju poslovanje s PSG-om ispadne i dobro za Real, s obzirom na to da je na jednogodišnju posudbu iz Pariza stigao Areola, trenutačno favorit madridske javnosti u Zidaneovoj vratarskoj dilemi. Areola već ima vrlo ugodnog španjolskog iskustva – u sezoni 2015./2016. sjajno je branio je za Villarreal.

Za Žutu podmornicu odigrao je 37 utakmica i primio 32 gola, čak 17 puta sačuvavši mrežu netaknutom. Vidjet ćemo hoće li Real na kraju sezone krenuti u otkup Francuza, kojem je tek 26 godina i ima potencijal postati dugoročno rješenje.

gol expired Modri mogu biti ponosni, BBB-i oduševili Engleze: Strastveno i hrabro u odlučni okršaj sa Šahtarom divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider