Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kriminalno od policajca

VIDEO Je li sudac prije gola Talijana napravio kobnu grešku koja je Hrvatsku stajala pobjede?

Hrvatska je sinoćnjim remijem s Italijom ispala s Eura, a veliku ulogu odigrao je sudac.

Hrvatska - Italija (Foto: Afp)

Hrvatska reprezentacija zaustavljena je u pohodu na osminu finala Eura u posljednjim trenutcima sinoćnjeg okršaja s Italijom.

Pogodak za Italiju postignut je u 98. minuti, a njegov strijelac bio je Mattia Zaccagni. Odmah nakon pogotka, iako je postignut nakon sedam minuta i 15 sekundi nadoknade, sudac je dosudio kraj utakmice.

Nizozemski sudac Danny Makkelie poznat je po skandalima, a njegovo skraćivanje utakmice nakon pogotka Talijana nije ni njegova najgora odluka na utakmici.

Otkud osam minuta nadoknade?

Puno se priče nakon utakmice fokusiralo na nevjerojatnih osam minuta sudačke nadoknade. To su spomenuli Luka ModrićJosip Stanišić, Zlatko Dalić, ali i strani mediji.

Čisto usporedbe radi, u okršaju Mađarske i Škotske dogodila se grozna ozljeda Barnabasa Varge. Igra je bila zaustavljena sedam minuta, a konačna sudačka nadoknada iznosila je deset minuta.

Strašna situacija u kojoj je cijeli svijet zastao od straha za zdravlje mađarskog reprezentativca zaslužila je samo dvije minute nadoknade više u odnosu na utakmicu Hrvatske.

Kriteriji su različiti s obzirom na dres

Moglo se primijetiti, pogotovo pri kraju utakmice, kako kriteriji za prekršaje nisu bili isti za obje momčadi. Omjer prekršaja jučer je bio 18:6 za Hrvatsku, tri puta više.

U zadnjih 10-15 minuta susreta svaki je duel bio prekršaj za Italiju, a taj je trend kulminirao neposredno prije izjednačujućeg pogotka Talijana.

U zraku su se za loptu natjecali Alessandro Bastoni i Ante Budimir. Bastoni se digao više, ali potpuno promašio loptu, koja je odskočila u put Budimira, koji se našao potpuno sam ispred gola protiv Donnarume.

Teatralni pad Bastonija nakon laganog dodira Budimira bio je poticaj koji je nizozemski policajac trebao da sudi prekršaj. Nakon toga naš je napadač ostao iza talijanskih igrača i u kobnom protunapadu Vatreni su se branili sa samo devetoricom.

Budimirov prekršaj pogledajte OVDJE.
 

Hrvatski navijači Incident u Leipzigu nakon utakmice: Hrvatski navijači napali Talijane, jedna osoba završila u bolnici divider

Zlatko Dalić Dalić ostaje: ''Ovo je moj neuspjeh, sudac nije kriv, ali on tamo nije poslan slučajno'' divider

Hrvatski navijači nakon utakmice Tri nogometne velesile sinoć su proslavile hrvatsku tragediju divider

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider