Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tek mu je 17 godina

VIDEO Senzacionalni Luka Vušković zabio dva gola: Čudo od djeteta, Tottenham trlja ruke!

Luka Vušković ove sezone igra za belgijski Westerlo. Službeno na posudbi iz Hajduka, prije nego u ljeto iduće godine i službeno postane igrač Tottenhama.

Luka Vušković (Foto: Profimedia)

Još jednu fenomenalnu utakmicu odigrao je Luka Vušković. Mladić koji ima samo 17 godina postigao je dva pogotka za Westerlo u remiju 2:2 protiv Beerschota u 10. kolu belgijske lige.

Vuškovićeva momčad dvaput je gubila, ali briljantni hrvatski talent svojim je pogocima donio bod. Prvo je bio najviši u skoku nakon kornera u 61. minuti, da bi u 84., samo tri minute nakon što su gosti bili ponovno poveli, Luka bio najprisebniji u gužvi u suparničkom šesnaestercu i pogodio za konačnih 2:2.

Iako je tek počeo listopad i premda se radi o 17-godišnjem stoperu, Vušković je već na četiri pogotka (ima i jednu asistenciju) u ovoj sezoni koju će odraditi u Westerlu kao posuđeni igrač Hajduka.

Podsjetimo, njega je već zakapario Tottenham koji će Splićanima u ljeto iduće godine isplatiti odštetu od 11 milijuna eura. Rekordni transfer, najveći u povijesti Hajduka, bit će i službeno realiziran tek tada iz razloga jer Englezi ne smiju registrirati maloljetne igrače, a Vušković će tek krajem veljače 2025. proslaviti 18. rođendan.

Tottenham je tražio klub za njegov daljnji razvoj i u dogovoru s Hajdukom odlučeno je da, nakon uspješne prošle sezone u poljskoj ligi (klub je bio Radomiak), da Vušković ovu sezonu iskustvo stječe na višoj stepenici, u Belgiji, gdje mu zasad ide fantastično.

Tablice omogućuje Sofascore

Zoran Bogolin FOTO Bizarna scena na hrvatskim terenima: Ljudi ne vjeruju što je trener drugoligaša nosio na utakmici divider

Zlatko Dalić VIDEO Vatreni se uskoro okupljaju, Dalić ima pregršt razloga za sjajno raspoloženje divider

Ivan Perišić Bivša nada Barcelone svojim riječima o Perišiću: "Gotovo da može napraviti salto u fluorescentnu cijev" divider

Nenad Bjelica Bjelica Nijemcima otkrio detalje o sukobu sa zvijezdom Bayerna: "Isprovocirao me, bila je to velika greška" divider

Paul Pogba Ima nade i za Vuškovića? Nekadašnji najskuplji igrač svijeta saznao sjajne vijesti od Švicaraca divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
🎩🪄
Bliži nam se i sljedeći ciklus Lige nacija... 🇭🇷🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿
Bjelica objasnio... 🤝😉

📸: Cropix
Ćiro fališ... Al' galvanizirani smo, ne brini! 🖤⚽

📸: Cropix/Hrvatska pošta