Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Jedva čekamo

VIDEO Vatreni se uskoro okupljaju, Dalić ima pregršt razloga za sjajno raspoloženje

Nakon što se zaključi prvenstveno kolo, u ponedjeljak će se u Zagrebu ponovno okupiti hrvatska nogometna reprezentacija. Vatrene očekuju dvoboji Lige nacija sa Škotskom i Poljskom, a s obzirom na klupski status većine reprezentativaca Zlatko Dalić može biti itekako zadovoljan.

Protiv Poljske u Osijeku upisani su prvi bodovi u novom izdanju Lige nacija, a uzvrat s Poljacima te okršaj sa Škotima u Maksimiru prilika je da Vatreni naprave značajan korak prema četvrtfinalu.

Aktualna klupska forma reprezentativaca donosi tri velika plusa Zlatku Daliću.

Prvi je učinak napadača koji su u puno boljem stanju nego uoči okupljanja u rujnu.

Napadači proradili

"Bruno Petković u dobroj formi u Dinamu. Ante Budimir sad već očekivano sjajno nastupa u La Ligi, dva gola protiv Barcelone, tako da zaista je u sjajnoj formi. I Matanović koji je konačno ugrabio startnu poziciju, startao je u protekle tri utakmice u svom klubu, jedan gol i jedna asistencija. Dakle, napadači, sjajna situacija trenutno i na neki način slatke brige za izbornika", smatra Aljoša Vojnović, stručni komentator Nove TV.

Nakon bolesti se vratio i Andrej Kramarić, tako da je ukupna slika vrlo pozitivna.

Obrambeni bedem

A, tu pozitivu itekako upotpunjuje i stanje s obrambenom linijom, vratarom Livakovićem i startnim stoperima Gvardiolom, Šutalom i Ćaletom - Carom.

"Svoj trojici leži ta igra i nova formacija hrvatske reprezentacije s trojicom u zadnjoj liniji, tako da tu mislim da imamo sjajnu situaciju. U formi su, standardno dobro igraju i ako tome pridodamo i Livakovića koji ove sezone, čini mi se, je zaista uhvatio ritam i pokazuje ono što smo svi od njega očekivali možemo reći da nam je obrana plus golman u sjajnom stanju i da bi to trebala biti jedna velika snaga reprezentacije na predstojećim utakmicama", uvjeren je Vojnović.

Livaković je sinoć ponovno bio junak Fenera u Europskoj ligi. Ukupno je na već 13 obrana u prva dva kola, najviše u tom natjecanju.

Jedini minus mala je minutaža preostala dva stopera Pongračića u Fiorentini te Erlića u Bologni.

Tercet mladih lavova u veznom redu

Ono što će izbornik sigurno veseliti uspon je forme mladih veznjaka, koji bi u godinama pred nama trebali nositi Vatrene.

Luka Sučić izabran je za igrača mjeseca u Real Sociedadu te brzo pohvatao konce nove sredine. Martin Baturina i Petar Sučić oduševili su u utakmici protiv Monaca u Ligi prvaka i u krug reprezentacije dolaze u sjajnom raspoloženju. Petru Sučiću je 20, Martinu Baturini 21, a Luki Sučiću 22 godine. Samo da se nastave razvijati kao do sada i Hrvatska bi ponovno mogla imati moćan vezni red.

Dvojac koji im služi kao inspiracija i putokaz čvrsto drži svoje pozicije u Realu i Manchester Cityju. Luku Modrića Carlo Ancelotti je neki dan izdvojio kao najboljeg igrača derbija s Realom, a Mateo Kovačić je i do ozljede Rodrija imao važnu ulogu u planovima Pepa Guardiole. Nakon što je Španjolac otpao do kraja sezone, ona će biti još izraženija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
🎩🪄
Bliži nam se i sljedeći ciklus Lige nacija... 🇭🇷🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿
Bjelica objasnio... 🤝😉

📸: Cropix
Ćiro fališ... Al' galvanizirani smo, ne brini! 🖤⚽

📸: Cropix/Hrvatska pošta