Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Povratak u Njemačku?

Bjelica Nijemcima otkrio detalje o sukobu sa zvijezdom Bayerna: "Isprovocirao me, bila je to velika greška"

Nakon okršaja s Monacom, trener Dinama Nenad Bjelica, u razgovoru s Nijemcima dotakao se perioda u Union Berlinu i aktualnog angažmana u Dinamu.

Nenad Bjelica (Foto: Profimedia)

Nakon velikog boda u Ligi prvaka protiv Monaca, trener Dinama Nenad Bjelica, u razgovoru za njemački portal Sport1 dotakao se svog perioda u Union Berlinu, povratka u Dinamo te incidenta sa zvijezdom Bayern Munchena:

Gospodine Bjelica, kakav je bio vaš početak u zagrebačkom Dinamu?

"Ja sam u velikom klubu, najvećem u Hrvatskoj. Ovaj klub je u proteklih 20 godina 19 puta osvajao prvenstvo. Osjećam se kao da se vraćam kući jer sam već dvije godine ovdje radio kao trener. Sad sam se vratio u Dinamo i jako sam sretan što se sve tako brzo posložilo. Igramo Ligu prvaka, što mi je naravno veliki izazov."

Je li vam bilo jasno da ćete nakon pauze ponovno raditi kao trener u Hrvatskoj? Kako ste došli u Dinamo?

"Ne, nisam očekivao da ću opet postati trener u Dinamu. Naravno, ovo je jedini klub u Hrvatskoj u kojem sam se mogao zamisliti raditi. Promjena trenera zapravo nije bila očekivana jer je moj prethodnik napravio sjajan posao.

Bila je samo slaba utakmica protiv Rijeke, zatim poraz kod kuće od splitskog Hajduka 0:1 i na kraju 2:9 od FC Bayerna u Münchenu. Nakon toga je trener dobio otkaz i došao sam ja. Sve se posložilo prilično brzo."

Pričajmo i o vašem vremenu u Union Berlinu. Koliko vam je trebalo da procesuirate prekid?

"Nije mi lako pao otkaz u Unionu. Ali prihvatio sam to profesionalno i tražio novi put. Osjećao sam se vrlo ugodno u Union Berlinu. Ostvarili smo veliki cilj ostanka u ligi nakon što sam preuzeo momčad u vrlo teškoj situaciji. Ovo stvarno nije bio lak zadatak. Sindikat je bio najteži posao u mojoj karijeri.

Izveo sam momčad na pravi put – a to je ono što se na kraju računa. Jako sam sretan zbog ljudi u Unionu iu gradu što klub nastavlja igrati u Bundesligi. Navijači su tamo nevjerojatni - i bilo bi nevjerojatno samo biti trener tamo na jednoj utakmici. Jako sam zahvalan na prilici koju sam tamo dobio."

Koji je bio glavni razlog razlaza?

Mislim da je poraz kod kuće od Bochuma 3-4 bio točka na i. Tada je ta odluka donesena i ja sam je prihvatio. Inače za mene nije bilo drugog objašnjenja. Nemam si što zamjeriti. Volio bih dulje raditi u Unionu.

Za kojom greškom žalite? Jeste li zbog akcije s igračem Bayerna Leroyem Sanéom dobili zabranu?

"Za ono sa Sanéom mi je svakako žao. To je bilo nepotrebno i otežavalo mi je život u Njemačkoj jer su od tog trenutka mediji bili vrlo kritični prema meni - s pravom. Nakon toga sam se pokušao koncentrirati na momčad.

Nakon incidenta sa Sanéom, krenuli smo jako dobro i konačno smo uspjeli ostati u ligi. Stvar sa Sanéom jedina je stvar za kojom žalim. Dao sam sve za Union i sretan sam što sam pet mjeseci bio dio ovog velikog kluba."

FC Bayern je bio i ostao vaša sudbina. Najprije kroz kampanju Sanéa – a onda kroz poraz 2:9, zbog kojeg ste i dovedeni. Čudno je, zar ne?

Ludo, ali u nogometu se nikad ne zna što će se dogoditi. Možda jednog dana budem trener FC Bayerna. Tada mi je Bayern München bio negativan, sada je pozitivan. To je život. Moram prihvatiti situaciju i naučiti iz Sanéove pogreške.

Hoće li vam se opet dogoditi nešto poput Leroya Sanéa?

Apsolutno ne. U 601 utakmici kao treneru to mi se dogodilo samo jednom - nažalost protiv Bayerna, od svih mjesta, na velikoj sceni. Cijeli svijet je ovo vidio. Nisam mogao kontrolirati svoje emocije i Sané me isprovocirao. žao mi je Bila je to velika greška.

Nedavno ste dobili žuto-crveni karton u Ligi prvaka protiv AS Monaca i izbačeni ste iz duela. Što se tamo dogodilo?

Dobio sam prvi žuti jer mi je cijela klupa skočila nakon odluke suca. Ako cijela igra ustane, glavni trener dobiva žuti karton. Nisam ništa napravio i svejedno sam dobio žuti karton. A dobio sam drugi žuti jer sam htio faul umjesto auta. Ispalo je vrlo glupo.

Koliko ste tužni što je poglavlje Bundeslige već gotovo?

Nije još gotovo. Sada radim u zagrebačkom Dinamu i volio bih se vratiti u Bundesligu . Uvjeren sam da će se to dogoditi. Bundesliga je prekrasna liga. Kapa dolje za sve ono što ovu ligu čini posebnom. Siguran sam da ću ponovno doći do Bundeslige. Ali sada me zanima samo zagrebački Dinamo.

Dakle, ne isključujete povratak u Union?

Ne isključujem povratak u Njemačku - zašto ne u Union Berlin ? To je stvarno sjajan klub.

NK Kiseljak Klub u kojem je ponikao dobro poznati Bosanac objavio potresne fotografije: Užasne posljedice poplave na stadionu divider

CRO Race na Krčkom mostu Andresen u "kraljevskoj etapi" CRO Racea ponovio uspjeh slavnog sunarodnjaka divider

Kyle Walker i Annie Kilner Branič Cityja godinama varao suprugu, ona poručila: "Možda mu oprostim ako mi da 18 milijuna..." divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
🎩🪄
Bliži nam se i sljedeći ciklus Lige nacija... 🇭🇷🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿
Bjelica objasnio... 🤝😉

📸: Cropix
Ćiro fališ... Al' galvanizirani smo, ne brini! 🖤⚽

📸: Cropix/Hrvatska pošta