Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"zašto ga ne fauliramo?"

Veznjak Atletica otkrio "formulu" za čuvanje Messija: Hoće li Dalić oprobati Zidaneov pristup?

Španjolski reprezentativac Koke već više od šest godina pokušava pronaći formulu kako zaustaviti najboljeg nogometaša svijeta Lionela Messija.

Galerija Kovačić u duelu protiv Messija (Foto: AFP) Kovačić u duelu protiv Messija (Foto: AFP) Kovačić u duelu protiv Messija (Foto: AFP) +2 Kovačić u duelu protiv Messija (Foto: AFP)

U utorak su na rasporedu nove reprezentativne utakmice, a jedna od najzanimljivijih igra se u Madridu, gdje Španjolska dočekuje još jednog favorita za naslov prvaka svijeta - Argentinu. Lionel Messi propustio je prvu prijateljsku utakmicu prije tri dana protiv Italije (2:0), no sada bi mogao zaigrati unatoč problemima sa zadnjom ložom.

U razgovoru za madridsku Marcu, vezni nogometaš Atletico Madrida i jedan od onih koji na Messiju igra "flastera" kada se sastanu Barcelona i Atletico, Koke, otkrio je kako zaustaviti po mnogima najboljeg nogometaša svijeta.

"On je za mene najbolji nogometaš svijeta. Kada igrate protiv njega, možete se samo nadati da neće imati svoj dan. Teško ga je zaustaviti. Gotovo nemoguće. Morate pokrivati veliki prostor i uvijek imati pomoć suigrača. I ponovno se nadati da mu neće biti dan", rekao je Koke i nastavio.

"Znaš da će krenuti u dribling, vidiš to i osjećaš. Pokušaš se pripremiti, ali on svejedno napravi ono što je zamislio. Ili improvizira. Vrlo je kreativan igrač", kaže Koke, kojeg je začudilo pitanje "zašto ga se jednostavno ne zaustavi prekršajem?".

"Zašto? Pa jer je to gotovo nemoguće!"

Argentina se na Svjetskom prvenstvu nalazi u skupini D, zajedno s Hrvatskom, Islandom i Nigerijom. Vatreni, koji su prije tri dana izgubili prijateljski ogled protiv Perua, igraju protiv Messija i društva 21. lipnja u Nižnji Novgorodu.

Kovačić u duelu protiv Messija (Foto: AFP) Kovačić u duelu protiv Messija (Foto: AFP) (Foto: Afp)

"Sve su oči uprte u njega kada krene utakmica, bilo u klubu ili reprezentaciji, jer je on taj koji odlučuje pobjednika. Normalno je da suigrači očekuju od njega da nešto napravi i ne slažem se s onima koji tvrde da se Barcelona i Argentina previše oslanjaju na Messija. Zar oni ne bi?" pita se Koke.

U Rusiji bi vrlo blizak s Messijem na travnjaku mogao biti Mateo Kovačić, koji je već u nekoliko navrata igrao u toj ulozi u dresu Reala. Najbolji su primjer toga dvije utakmice španjolskog Superkupa na početku ove sezone, kada je Real slavio protiv Barcelone s ukupnih 5:1.

U obje utakmice Kovačić je igrao nešto više od po 60 minuta po susretu i u potpunosti je zaustavio Messija. Isti recept nije uspio treneru Reala Zidaneu 23. prosinca, kada je Barcelona slavila na Santiago Bernabeuu 3:0.

Kovačić u duelu protiv Messija (Foto: AFP) Kovačić u duelu protiv Messija (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Tada je Kovačić ponovno bio solidan, ali je njegova "opsjednutost" čuvanjem Messija omogućila Rakitiću da povuče kontru koja je rezultirala pogotkom. Kova isto tako nije dobro zatvorio Messijevo dodavanje u drugom poluvremenu za Suareza, koje je potom rezultiralo jedanaestercem i crvenim kartonom za Danija Carvajala.

U svakom slučaju, bit će zanimljivo vidjeti hoće li se izbornik Zlatko Dalić odlučiti za striktno markiranje Messija ili će ga pokušati zaustaviti momčadskom igrom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider