Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
debakl madriđana

Nepobjediva Barcelona razbila Real u Madridu i pobjegla na 14 bodova prednosti!

U 17. kolu španjolskog prvenstva Barcelona je s 3:0 slavila u gostima kod Real Madrida.

Galerija Slavlje Barcelone protiv Reala (Foto: AFP) Luis Suarez zabio Realu (Foto: AFP) Promašaj Ronalda (Foto: AFP) +6 Ivan Rakitić (Foto: AFP)

Barcelona je s 3:0 pobijedila Real na Santiago Bernabeuu i napravila veliki korak prema naslovu prvaka: imaju 14 bodova prednosti s utakmicom više. Strijelci su bili Luis Suarez (54), Lionel Messi (64-pen) i Aleix Vidal (90+3).

Real je bio bolji u prvom poluvremenu, ali prvi gol Suareza i crveni karton Danija Carvajala usmjerili su vodu na Barcin mlin.

Domaćini su prvi zaprijetili, u drugoj minuti Ronaldo je zatresao mrežu, ali je gol poništen zbog zaleđa. Barcelona je najbolju prigodu u prvom poluvremenu imala u 29. minuti, ali je Paulinhov udarac obranio vratar Reala Keylor Navas. Posljednje uzbuđenje u prvom poluvremenu doživjeli smo u 43. minuti. Nakon ubačaja Marcela centarfor Reala Karim Benzema glavom je pogodio vratnicu.

Rakitić dao veliki obol u akciji kod prvog gola

No, u 54. minuti povela je Barcelona nakon odlične akcije koju je sjajnim okretom i dodavanjem počeo Sergio Busquets; lopta je došla do Ivana Rakitića koji je osvojio gotovo pola terena, nakon čega su posao završili Sergi Roberto i Suarez.

Luis Suarez zabio Realu (Foto: AFP) Luis Suarez zabio Realu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Španjolski mediji nakon utakmice ističu veliku pogrešku Matea Kovačića u ovoj akciji. Kovačić je igrao flastera na Leu Messiju, a u ovoj je situaciji ostao bliže njemu umjesto da preuzme Rakitića, čime je reprezentativnom suigraču omogućio nesmetano osvajanje gotovo 40 metara terena.

U 63. minuti Suarez je promašio dvije stopostotne šanse u istom napadu; na odbijancu se našao Paulinho koji je pucao glavom, ali Carvajal je golmanski reagirao rukom i zaradio crveni karton. Messi je bio siguran izvođač najstrože kazne i Barca je povela s 2:0, a Real ostao s igračem manje.

Poraz Reala je mogao biti i gori

Real je na kraju dobro prošao jer je pobjeda mogla biti i uvjerljivija. Velike šanse propustili su Suarez, Andre Gomes i Nelson Semedo, a u sudačkoj nadoknadi Aleix Vidal je pogodio za konačnih 3:0 nakon prve i jedine velike greške Navasa koji je sjajnim obranama nekoliko puta spasio Real.

Luka Modrić protiv Barcelone (Foto: AFP) Luka Modrić protiv Barcelone (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Najbolju prigodu za Real u drugom poluvremenu kreirao je Luka Modrić u 78. minuti, ali je udarac Garetha Balea obranio vratar Barce Marc-Andre ter Stegen.

Barcelona je ove sezone i dalje neporažena u svim natjecanjima, ne računajući španjolski Superkup na početku sezone u kojem je Real bio bolji s ukupnih 5:1. Barcelona je prvi put u povijesti pobijedila u tri uzastopna prvenstvena El Clasica na Santiago Bernabeuu; Real je zadnji put kao domaćin slavio u ligaškom El Clasicu u listopadu 2014. godine.

Modrić je odigrao svih 90 minuta i bio jedan od najboljih igrača Reala, dok je Kovačić izašao u 72. minuti. Rakitić je odigrao cijelu utakmicu za Barcu.

Real - Barcelona 0:3 (Suarez 54, Messi 64-pen, Vidal 90+)

 

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider