Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
još se priča o tome

Kovačića su ismijavali, ali Zidane je kriv: Snimka otkrila što mu je rekao

Mateo Kovačić označen je ponajvećim krivcem za poraz Reala u El Clasicu, ali on je samo radio ono što mu je rekao trener.

Akcija Barce za gol protiv Reala (Twitter)

Treću sezonu u nizu navijači Reala su razočarani napustili Santiago Bernabeu nakon najveće utakmice španjolskog nogometa. Treću godinu u nizu Barcelona je slavila u gostima kod Reala i tako ostvarila čak sedmu pobjedu u deset posljednjih prvenstvenih susreta kod najvećeg rivala.

Real je čak dobro stajao na terenu do početka drugog dijela utakmice kada se Sergio Busquets sjajnom minijaturom okrenuo ispred svog 16-erca te prevario nekoliko igrača Reala. Predao je točnu loptu Ivanu Rakitiću koji je prenio loptu u polovicu domaćina te sjajno uposlio Sergi Robera koji je točno asistirao Suarezu za vodstvo Barcelone.

Kao glavni krivac za gol koji je prelomio susret označen je naš Mateo Kovačić. Hrvatski se veznjak našao u prvih 11 na opće čuđenje umjesto Isca, no Zidane je imao plan kako zaustaviti Messija. Isti mu je recept uspio u kolovozu kada je Kova u dvije utakmice doista zaustavio Argentinca igrajući ''flastera''.

Ovaj put to nije bila uspješna formula, a upravo je striktno markiranje Messija paradoksalno bilo uzrok prvog gola. Umjesto da krene na Rakitića, Kovačić je pogledom tražio Messija i pustio suigrača iz reprezentacije da sjajno uposli asistenta Roberta. Mediji i društvene mreže bile su nemilosrdni prema Kovi iako su svi znali što je bio njegov zadatak.

No španjolski mediji prenose jednu TV kuću koja u svojoj emisiji ima čitače s usana i navodno su oni pročitali striktnu Zidaneovu naredbu Kovačiću.

''Prati ga uvijek po cijelom terenu'', rekao je Francuz našem veznjaku koji ga je doslovno poslušao što je na kraju rezultiralo tim za Real nesretnim golom.

Inače, Kova je u toj utakmici bio jedini igrač bez pogrešnog dodavanja.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider