Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
hrvatski protuotrov za Messija

Madrid slavi povratak čovjeka koji je Messija učinio nevidljivim: Ime mu je Mateo

Za nešto manje od mjesec dana na rasporedu je spektakl na Santiago Bernabeuu.

Lionel Messi i Mateo Kovačić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ovi će blagdani nogometnim zaljubljenicima početi dan prije Badnjaka. Te subote u terminu kada obično imamo ručak, od 13 sati, na rasporedu je treći ovosezonski i prvi prvenstveni El Clásico. U ona dva u Superkupu Real je nastavio svoju dominaciju iz prošle sezone, ali onda se ubrzo sve promijenilo.

Tri mjeseca kasnije Barcelona je ta koja nema niti jedan jedini poraz u sezoni u sva tri natjecanja. Četiri su boda ispred drugoplasirane Valencije, čak osam ispred oba madridska rivala, i čini se kako momčad Ernestea Valverdea čvrsto duže uzde La Lige u svojim rukama. U prošlom su kolu preživjeli pakao Mestalle gdje su teško oštećeni. Baš kao i u utrci za naslov prošle godine, nije im priznat pogodak na važnom gostovanju iako je lopta debelo prešla gol-liniju.

Lionel Messi u međuvremenu je primio nagradu za najboljeg strijelca Europe u prošloj sezoni, a Argentinac opet predvodi kolonu najboljih topnika lige s 12 pogodaka. Također, uoči El Clásica trebalo bi se na teren vratiti najskuplje pojačanje u povijesti kluba - Ousmane Dembele.

No znamo kako forma zna biti varljiva i sredinom sezone stvari se znaju preokrenuti. Tog 23. prosinca Real ima veliku priliku zaustaviti Barcu na svom stadionu i smanjiti bodovnu razliku koja je prošlog tjedna iznosila čak deset bodova. Prije toga Katalonci će imati i teško gostovanje kod Villarreala. Real će pak morati proći pakao San Mamesa u Bilbau, a i stiže im Sevilla. Prije blagdanskog El Clásica ''odradit'' će i Svjetsko klupsko prvenstvo koje će se igrati u Abu Dhabiju.

Lionel Messi i Mateo Kovačić (Foto: AFP) Lionel Messi i Mateo Kovačić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Vraća se čovjek koji je zaustavio Messija

Zinedine Zidane može biti zadovoljan što se na teren vraća Mateo Kovačić. Nakon 76 dana hrvatski će veznjak večeras zaigrati u Kupu kralja protiv Fuenlabrade. Zbog parcijalne rupture aduktora Kova je propustio velik dio sezone, uključujući i dramatičan rasplet kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Madridski As slavi povratak Kovačića kao ''protuorov za Messija''. Mjesec dana prije El Clásica Zidaneu se vraća tajno oružje koje je u one dvije sjajne utakmice Superkupa potpuno neutraliziralo najveću Barcinu zvijezdu.

Kova je ušao u sezonu na najljepši mogući način. Briljirao je u obje utakmice s Barcelonom, baš kao i prošle sezone na Camp Nouu. Hrvatski veznjak ima samo 23 godine, a El Clásico mu je jedna od ''najlakših utakmica''. Zidane ga je u kolovozu poslao direktno na Messija, prvi put u kombinaciji s Kroosom, Casemirom i Iscom u rombu, drugi put s Modrićem i Kroosom u liniji.

As piše kako je Messi bio potpuno nevidljiv zbog Kovina čuvanja. U prvoj utakmici imao je tek dva udarca prema vratima gostiju, a u drugoj također. Ozljeda u rujnu prekinula je njegovu pravu malu ljetnu bajku, ali ponovo dolazi vrijeme Matea Kovačića.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider