Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
povučeni junak redsa

Potez koji je slomio Barcu: Golobradi mladić pokazao rijetko viđenu sportsku inteligenciju!

Trent Alexander-Arnold autor je najboljeg poteza utakmice u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka.

Igrači trče u zagrljaj Trentu Alexander-Arnoldu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometaši Liverpoola kreirali su pravo čudo u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka nakon što su nadoknadili zaostatak od 0:3 iz prve utakmice protiv Barcelone te pobjedom od 4:0 na Anfieldu izborili drugo uzastopno finale najelitnijeg klupskog natjecanja.

Apsolutno svaki igrač Liverpoola zaslužio je epitet junaka utakmice. Bila je to savršena utakmica svakog igrača Redsa. Georginio Wijnaldum i Divock Origi postigli su po dva pogotka, Allison Becker bio je pravovremen i siguran u svakoj intervenciji na golu, a nevjerojatnu sportsku inteligenciju na travnjaku još je jednom pokazao Trent Alexander-Arnold, desni bek Liverpoola.

Klopp slavi izbacivanje Barce (Foto: AFP) Klopp ludovao i otpustio kočnice: "Klinci su u krevetu, stoga mogu reći..." divider

Riječ je o mladiću koji ima tek 20 godina, ali zato razmišlja kao jedan od najiskusnijih. Ove je sezone upisao čak 15 asistencija u 38 nastupa u svim natjecanjima, od čega su dvije stigle sinoć protiv Barce, a posebno će se pričati o drugoj.–

LIVERPOOL – BARCELONA 4:0

Liverpool je u 79. minuti izborio korner, točnije izborio ga je Arnold, koji je postavio loptu na mjesto za izvođenje kornera te potom krenuo prema travnjaku kako bi Shaqiriju prepustio izvođenje. Nakon sekundu-dvije primijetio je da je cijela Barcina obrana okrenuta leđima i da sam neometan u kaznenom prostoru stoji Origi.

Georginio Wijnaldum (Foto: AFP) Jedan od heroja Liverpoola: ''Nevjerojatno, pokazali smo da je sve moguće'' divider

Poslao mu je prizemnu loptu, a belgijski napadač samo ju je proslijedio u gornji desni kut Barcelonina gola. Bio je to pogodak za 4:0 i kompletiranje nestvarnog preokreta.

"Iskreno, bila je to instiktivna reakcija. Jedan od onih trenutaka kada vidite priliku. Lopta je vjerojatno iznenadila i Origija, ali on je vrhunski napadač. Bio je to jedan od pogodaka koji će se mnogi sjećati", kazao je nakon susreta dvostruki asistent Alexander-Arnold.

Može li Liverpool sad do kraja u Ligi prvaka?

Ukupno glasova:

 

Igrači Barcelone u šoku (Foto: AFP) Barca u teškom šoku, Valverde opet zabrljao: "Kad ovako izgubiš, nema isprike" divider

Lionel Messi (Foto: AFP) Messi ipak nije savršen: Evo kako je upropastio veliku šansu i rasplakao Barcu divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider