Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
modrić nije najskuplji hrvat

Transfermarkt prilagodio nove cijene, Nijemci odmah složili najskupljih 11

Njemački Bild složio je momčad najskupljih svjetskih nogometaša prema procjeni popularnog Transfermarkta.

Najskupljih 11

Koliko vrijedi određeni nogometaš, pitanje je oko kojeg smo se svi barem jednom malo posvađali s prijateljima ili kolegama. U redu, dogodilo se to više puta jer uvijek se netko neće složiti s cijenom koja je plaćena za neku nogometnu zvijezdu.

No u cijelom svijetu, pa tako i onom nogometnom, vrijednost određuje tržište. Tako je jedan Virgil Van Dijk, do jučer stoper Southamptona, plaćen nevjerojatnih 85 milijuna eura. Zato Manchester City, kao što je to Jose Mourinho nedavno rekao, bekove plaća u vrijednosti napadača. Zato će, uostalom, upravo Mourinho toliko željenog lijevog beka uskoro platiti baš kao i njegov ''vječni rival''.

Neku objektivnu cijenu određuju u medijima portali poput njemačkog Transfermarkta. Nije to nikakva nogometna Biblija, ali često se njihova procjena vrijednosti stavlja pokraj imena nekog nogometaša. Početkom godine obnovili su te vrijednosti pa je njemački Bild odmah požurio složiti najskupljih 11 po pozicijama.

Ronaldo uz Kanea iza Messija i Neymara

Izabrali su formaciju s tri braniča, četiri veznjaka te tri napadača. Zanimljivo, odmah su istaknuli kako je iz momčadi ispao Cristiano Ronaldo jer su su trojica u napadu Leo Messi (180 milijuna eura), Neymar (150 milijuna eura) te Harry Kane s procijenjenom vrijednosti od 120 milijuna eura, koliko po Transfermarktu vrijedi i Ronaldo koji im se očito sviđa manje od Engleza.

Najskuplji veznjak po istom je izvoru Kevin De Bruyne (110 milijuna), a slijede ga Coutinho i Paul Pogba s 90 milijuna, odnosno Toni Kroos s 80 milijuna eura. Virgil Van Dijk procijenjen je na 50 milijuna unatoč tome što je prodan Liverpoolu za 35 milijuna više. Mats Hummels i John Stones vrijede 40, a na vratima David De Gea 50 milijuna.

Ukupno ova momčad vrijedi više od milijardu eura iako bi da krenu transferi njihova vrijednost dosegla još veću cifru.

Modrić nije najskuplji Hrvat

Od hrvatskih nogometaša najvredniji su Ivan Rakitić i Ivan Perišić koje je Transfermarkt procijenio na 45 milijuna eura, pet više od Luke Modrića (40 milijuna). Mandžukić je procijenjen na 20 milijuna, Nikola Kalinić samo milijun manje, dok je Mateo Kovačić na 25 milijuna eura. Od braniča najskuplji je Šime Vrsaljko (20 milijuna), pa Dejan Lovren (17 milijuna).
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider