Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kreće ples milijuna

Mourinho pronašao rješenje za kritičnu poziciju: Cijena - 60 milijuna eura!

Manchester United prvi će napasti nogometno tržište u potrazi za lijevim bekom. Prvi je na listi želja Napolijev Faouzi Ghoulam.

Ghoulam i Džeko (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Siječanj 2018. godine označio je novi početak "plesa milijuna", pogotovo kada je engleska Premierliga u pitanju. Engleski klubovi već su tradicionalno najaktivniji u zimskom prijelaznom roku, a jedan od njih je i Manchester United.

Jose Mourinho vrlo je nezadovoljan situacijom na lijevoj strani svoje obrane, zbog čega kreće u siječanjski šoping. Prvi na listi Portugalčevih želja bit će Napolijev Faouzi Ghoulam, 26-godišnji alžirski reprezentativac.

Daley Blind, Luke Shaw, Matteo Darmian. Sa svima njima Mourinho nije zadovoljan na poziciji lijevog beka i zato traži zamjenu, ma koliko god ona koštala. A koštat će ga 60-ak milijuna eura, koliko glasi odštetna klauzula u Ghoulamovu ugovoru.

Alžirac je ove sezone postigao dva pogotka i upisao pet asistencija u 17 nastupa za vodeći sastav talijanskog prvenstva.

Podsjetimo da je Mourinho dan nakon Božića nasmijao cijelu Englesku javnost izjavom da 300 potrošenih milijuna (koliko je spiskao otkako je sjeo na klupu Uniteda) nije dovoljno za stvaranje vrhunske momčadi.

''Jedno je veliki klub, a drugo je velika momčad. Mi smo u drugoj godini građenja momčadi koja nije među najboljima na svijetu. Pa Manchester City plaća bekove kao napadače'', rekao je Mourinho na legendarnoj konferenciji za novinare.

Mourinhova neostvarena želja ostao je Danny Rose iz Tottenhama, koji zasada čvrsto ostaje vjeran Spursima. Možda idućeg ljeta promijeni mišljenje, ovisno o tome koga će sve eventualno prodati uprava, ali ove zime Tottenham ostaje na okupu.

Odlazak Ghoulama Napoli čeka spreman. Naime, već su zakaparili 22-godišnjeg Alexa Grimalda iz Benfice. Riječ je o bivšem igraču Barcelone, koji je 2016. godine prešao u redove Benfice. Do sada je upisao 25 nastupa, dva pogotka i sedam asistencija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider