Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
opet je pretjerao

Mourinho novom isprikom nasmijao cijelu Englesku: ''300 milijuna nije dovoljno''

Jose Mourinho uspio je posljednjom izjavom nadmašiti sam sebe.

Jose Mourinho (Foto: Martin Rickett/Press Association/PIXSEL) (Foto: Martin Rickett/Press Association/PIXSEL)

Manchester United sve više gubi korak za furioznom družinom Pepa Guardiole. Nakon drugog uzastopnog remija (Leicester i Burnley) Uniteda gradski rival ima priliku povećati razliku na čak 15 bodova ukoliko u srijedu navečer pobijedi u gostima kod Newcaslea.

Crveni vragovi su za vikend ostali bez sva tri boda golom Maguirea u sudačkoj nadoknadi, a na Old Traffordu je Lingard spasio bod također golom nakon 90. minute. No Jose Mourinho nije imao previše razloga za slavlje jer bod na svom terenu protiv Burnleyja nikako ne može biti uspjeh za klub koji se želi boriti za naslov prvaka.

Nakon utakmice Mourinho je imao još jedan u nizu okršaja s engleskim novinarima. Poznato je kako je Mourinho vrlo loš gubitnik i jako teško podnosi bilo kakvu kritiku. Na pitanje je li za klub veličine Uniteda neprihvatljivo da u pet utakmica osvoji samo osam od 15 mogućih bodova (od Cityja do Burnleyja), Mourinho je krenuo prilično neuspješan pokušaj izvlačenja u kojem je objašnjavao:

''Jedno je veliki klub, a drugo je velika momčad. Mi smo u drugoj godini građenja momčadi koja nije među najboljima na svijetu'', rekao je, između ostalog, Portugalac te onda skrenuo u potpuno pogrešnom smjeru.

''Manchester City plaća bekove kao napadače.''

I tu je krenulo. Mourinho je majstor za trofeje, ali i alibije. Rijetko kada je priznao svoju krivicu, a najčešće prstom upire u razne razloge kojima opravdava vlastiti neuspjeh. Kada su mu rekli kako je on kupovao za skoro 300 milijuna funti otkako je preuzeo United, spremno je uzvratio:

''To nije dovoljno.''

Opet je skrenuo pažnju s vlastitog neuspjeha

Ne znamo što će na ove riječi kazati čelnici kluba jer toliki uložen novac bi ipak trebao biti dovoljan. Novinar nije stigao pitati Mourinha znači li to da u siječnju slijedi novi veliki šoping, jer je otišao iz prostorije u kojoj se daju izjave.

No brzo su mediji izračunali kako je ovog ljeta Manchester City potrošio 130 milijuna funti na spomenute bekove. Stigli su Kyle Walker, Danilo i Benjamin Mendy bez kojeg je zbog ozljede vodeća momčad Premierlige odigrala većinu dosadašnjeg dijela sezone. S druge strane, United je potrošio 140 milijuna funti na Romelua Lukakua, Nemanju Matića i Victora Lindelofa.

Naravno, čim je vijest izašla na engleskim medijima krenula je paljba na društvenim mrežama. Za Pogbu, Matića, Lukakua, Lindelofa, Baillyja i Mkhitaryana Mourinho je u dvije godine potrošio skoro 300 milijuna funti. U prilog Portugalcu ne ide ni činjenica kako je lijevi bek Luke Shaw plaćen 30 milijuna funti, a Gabriel Jesus 27.

Mnogi zamjeraju Mourinhu što u prvi plan stavlja novac, a za razliku do Guardiole nije stvorio nikakvu prepoznatljivu igru. Stavio se opet u poziciju autsajdera, a u svlačionici ima jednu od najskupljih momčadi u povijesti nogometa. City je u posljednje dvije godine potrošio tek 40-ak milijuna više od Uniteda, što je razlika otprilike tek jedne prosjčne kupovine.

Zanimljivo, mali Burnley, koji je na Old Traffordu imao sva tri boda u rukama do sudačke nadoknade, igrao je bez pola prve momčad (Heaton, Ward, Wood, Tarkowski, Brady). I zato mnogi poručuju Mourinhu kako je dosta isprika, a on bi trebao biti posljednji koji se žali na novac.

Jedno je sigurno, opet je, kao i upadom u svlačionicu Cityja i tučnjavom koja je uslijedila, uspio barem malo skrenuti pozornost s vlastitog neuspjeha.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider