Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte tko se pojačao

Završio je prijelazni rok za većinu najjačih nogometnih liga u Europi

Srijeda 31. siječnja bila je zadnji dan prijelaznog roka, prema službenom kalendaru FIFA-e, za većinu najjačih nogometnih liga u Europi.

Michy Batshuayi, Pierre-Emerick Aubameyang i Olivier Giroud (Foto: AFP/Arsenal/Press Association/PIXSELL

Već je bilo nekoliko spektakularnih transfera u siječnju, poput odlaska Virgila van Dijka u Liverpool za 84,5 milijuna eura, Philippea Coutinha u Barcelonu za 120 milijuna (fiksno) ili recimo Aymerica Laportea u Manchester City za 65 milijuna eura. 

Alexis Sanchez i Henrih Mhitarjan zamjenili su svoja mjesta u Arsenalu, odnosno Manchester Unitedu, dok je Ross Barkley stigao u Chelsea, a Theo Walcott u Everton.

Od jutra smo kronološki pratili tijek zbivanja na nogometnoj tržnici, pogledajte kako je to izgledalo.

Zadnji dan zimskog prijelaznog roka

00:05 Završio je prijelazni rok za većinu najjačih nogometnih liga u Europi.

22:02 Andre Ayew se nakon kratke epizode u West Hamu vratio u Swansea za 18 milijuna funti.

21:45 Borussia Dortmund je, osim Michyja Batshuayija iz Chelseaja, dovela i talentiranog 17-godišnjeg veznjaka Sergia Gomeza iz Barcelone. Nije poznato koliku su odštetu Nijemci platili odštetu Barci.

20:58 Everton je svog Ademolu Lookmana poslao na posudbu u RB Leipzig.

20:16 Bivši igrač Hajduka i nekadašnji mladi hrvatski reprezentativac Antonio Milić bio je na korak od prelaska svog Oostendea u Anderlecht, ali do transfera ipak nije došlo. Razlog su komplicirana pravila belgijske lige, a Milić ostaje u fokusu slavnog belgijskog kluba. Na ljeto mu istječe ugovor u Oostendeu i malo je vjerojatno da će tamo ostati.

19:35 SLUŽBENO Lucas Moura prošao je liječnički pregled u Londonu i potpisao za Tottenham.

18:33 Marin Leovac vraća se u Rijeku kao slobodan igrač. 29-godišnji lijevi bek napustio je klub s Rujevice 2015. i nastavio karijeru u PAOK-u. Prošle sezone izabran je u momčad godine u grčkoj ligi.

18:19 Everton i Manchester City postigli su dogovor oko posudbe stopera Eliaquima Mangale.

17:58 SLUŽBENO Borussia Dortmund je objavila kako je Michy Batshuayi stigao na posudbu do kraja sezone.

17:53 City se povukao iz posla s Leicesterom oko Mahreza. Naime, Leicester je tražio čak 95 milijuna funti plus jednog igrača.

16:13 SLUŽBENO Conte je dobio novog napadača. Transfer Oliviera Girouda iz Arsenala u Chelsea je realiziran za 17,5 milijuna funti i samo se čeka službena potvrda sa Stamford Bridgea.

16:11 Manchester City poslao je četvrtu i zadnju ponudu za Riyada Mahreza koja navodno uključuje i jednog igrača, a ukupna vrijednost je 65 milijuna funti.

15:54 Prema posljednjim informacijama, od transfera Brozovića iz Intera u Sevillu neće biti ništa. Iako se već pisalo da je transfer praktično gotova stvar, čini se da je Luciano Spalletti spustio rampu.

14:23 Nekad velika zvijezda Barcelone i Intera Samuel Eto'o potpisao je za 12. klub u karijeri. Kamerunac koji ni s 36 godina ne odustaje od nogometa postao je novi član Konyaspora nakon što se prethodno razišao s Antalyasporom, turskim klubom za koji je igrao od 2015. godine.

14:15 Yuto Nagatomo je napustio Inter nakon točno sedam godina. Japanac je igrač milanskog kluba postao 2011. upravo na zadnji dan prijelaznog roka, a njegova nova destinacija je turski velikan Galatasaray koji ga je doveo na posudbu.

13:15 Arsenal je objavio i kako je Mesut Ozil potpisao novi ugovor na još tri i pol godine.

12:54 Društvenim mrežama proširila se fotografija Oliviera Girouda u Cobhamu, trening-centru Chelseaja. Prelazak francuskog napadača u Bluese je na pomolu.

12:05 SLUŽBENO Arsenal je potvrdio kako je Pierre-Emerick Aubameyang novi igrač Topnika. Stigao je za rekordan iznos. Iz Dortmunda su čak, uz dobre želje, poslali i točan iznos transfera - 63,75 milijuna eura!

11:45 BBC piše da je Michy Batshuayi napustio Chelsea i otišao na posudbu u Borussiju Dortmund, a na Twitteru se pojavila i fotografija belgijskog napadača u opremi njemačkog velikana.

11:20 Engleski mediji javljaju da je Lucas Moura prošao liječnički pregled i da će uskoro i formalno postati igrač Tottenhama. Uskoro se očekuje i potvrda transfera Aubameyanga u Arsenal.

10:30 Brozović je sve dogovorio sa Sevillom. No čini se kako taj transfer ovisi o Pastoreu i njegovu odlasku u Inter. Ako to propadne, Spalletti će stopirati odlazak hrvatskog veznjaka.

10:10 Sky Sports javlja kako se Pierre-Emerick Aubameyang trenutačno nalazi na liječničkom pregledu u Londonu.

9:50 Eliaquim Mangala postao je višak u Cityju nakon dolaska Laportea. Everton ga želi dovesti na posudbu, a isto žele i West Ham i Valencia.

9:40 Francuski L'Equipe piše kako je sve spremno za transfer brazilskog nogometaša Lucasa Moure u Tottenham. Navodno je na dolasku iz PSG-a i Javier Pastore kojeg želi Inter. Parižani bi ovim transferima pokrili dio ''duga'' prema UEFA-inu fair-playu nakon rekordnog transfera Neymara.

9:30 Riyad Mahrez predao je zahtjev za transfer. Leicester navodno traži sumanutih 100 milijuna eura, City pak nudi 60-ak.

9:20 Nakon što je Athletic Bilbao prodao 23-godišnjeg francuskog Baska Aymarica Laportea u City za 65 milijuna eura, na San Mames stigao je tri godine stariji Inigo Martinez, jedan od najtraženijih braniča iz Primere. Athletic nikada nije platio 32 milijuna eura za jednog igrača u povijesti, ali s obzirom na to da im novac nije bio problem i mogu dovoditi samo Baske, ovaj je potez logičan iako se radi o igraču baskijskog rivala iz Real Sociedada.

9:10 Roma je prodala Chelseaju lijevog beka Emersona Palmierija, a navodno bi ga htjela nadoknaditi Daleyja Blindom iz Manchester Uniteda.

9:00 Juan Mata produžio je vjeronost Manchester Unitedu za još godinu dana i naljeto ipak neće moći otići besplatno. Bild javlja kako će isto učiniti i Mesut Özil u Arsenalu.

8:50 Aubameyanga čekaju liječnički pregledi, no on je samo dio trostruke zamjene u kojoj bi Michy Batshuayi trebao otići u Dortmund, a Olivier Giroud u Chelsea.

8:40 Riyad Mahrez mogao bi prijeći u Manchester City za 60 milijuna eura, pišu engleski mediji

08:30 Sevilla bi tijekom srijede mogla posuditi 25-godišnjeg hrvatskog reprezentativca Marcela Brozovića iz milanskog Intera, rekla je Hini visokopozicionirana osoba iz Seville.

Sevilla bi mogla Interu ponuditi milijun eura za posudbu Brozovića do kraja sezone uz mogućnost otkupa ugovora naljeto za oko 28 milijuna eura, pišu novine Estadio Deportivo sa sjedištem u Sevilli. Za posudbu bi crno-plavima platila dva puta po 500.000 eura. Prvi dio bio bi fiksan, a drugi u bonusima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider