Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zakucali ga za klupu

Tottenham dovodi veliko pojačanje: Pakleni igrač za kojeg nema mjesta u PSG-u

Pochettino je najavio dovođenje "kvalitetnih pojačanja", a to je i ostvario dovođenjem igrača PSG-a koji ove sezone minute dobiva na kapaljku.

Lucas Moura i Angel Di Maria (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Brazilski nogometni reprezentativac Lucas Moura (25) napustio je redove PSG-a i karijeru će nastaviti u engleskom premierligašu Tottenhamu, prenose mnogi engleski mediji, uključujući Sky Sports i Guardian.

Klubovi su prema izvještajima engleskih medija postigli dogovor, a 25-godišnji Brazilac preselit će u London za 28 milijuna eura.

Moura je već stigao u London i ukoliko prođe liječnički pregled potpisat će ugovor za Tottenham.

Brazilski krilni igrač je stigao u PSG 2013. iz Sao Paula za 38 milijuna eura. U 229 nastupa za pariški sastav postigao je 46 golova i dodao 50 asistencija.

U dresu PSG-a je osvojio 13 trofeja od čega četiri naslova prvaka. Za brazilsku reprezentaciju je odigrao 36 utakmica i postigao četiri gola. Ove je sezone u svim natjecanjima skupio svega šest nastupa u kojima je odigrao samo 80 minuta.

Moura je najpoznatiji po brzini, tehnici i atraktivnim driblinzima. U Tottenham dolazi kod jednog od najcjenjenijih trenera svijeta Mauricija Pochettina koji je najavio da će klub u zadnjim danima zimskog prijelaznog roka dovesti "kvalitetna pojačanja." 

Velika prednost brazilskog nogometaša je što ima pravo nastupa u Ligi prvaka. Spurse u osmini finala čeka vrlo težak zadatak: susreću se s prošlosezonskim finalistima Juventusom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider