Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Wenger se prepao

Ozil za "bolesnu" plaću pristao potpisati novi ugovor s Arsenalom

Topnici su napravili sve što su mogli da spriječe reprizu slučaja Sanchez.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Arsenal se aktivirao u završnici prijelaznog roka, kako na polju dolazaka tako i u rješavanju gorućih problema u svlačionici.

Topnici su u najvećem transferu klupske povijesti doveli Pierre-Emericka Aubameyanga iz Borussije Dortmund, a nekoliko sati nakon toga objavili da su riješili još jednu brigu.

Mesut Ozil je potpisao novi ugovor koji vrijedi do 30. lipnja 2021. godine što je vijest koju su navijači Topnika željno iščekivali godinu dana.

Wengerov potez iz straha

Naime, Arsenal je još prošle zime započeo pregovore i s Ozilom i s Alexisom Sanchezom oko novog ugovora, ali nikako se nisu mogli dogovoriti. Konkrentno, klub nije htio ispuniti zahtjeve igrača koji su (obojica) imali ugovor do 30. lipnja 2018. I tako su ušli u zadnjih šest mjeseci ugovora što je u slučaju Sancheza odlučio iskoristiti Manchester United, dok je Ozil ostao na Emiratesu te je Arsenalu prijetila opasnost da bez sjajnog njemačkog reprezentativca na ljeto ostanu bez odštete.

Arsene Wenger se suočio s brojnim negativnim kritikama nakon što je pustio Sancheza Unitedu i nije mu se smio dogoditi novi kiks. Odlučio je udovoljiti Ozilu koji će po novom ugovoru zarađivati 20 milijuna eura po sezoni.

Jasno, s takvom godišnjom plaćom postao je najplaćeniji igrač u povijesti Arsenala.

Ozil je u Arsenal stigao u ljeto 2013. iz Real Madrida, a prije toga je igrao za Schalke i Werder.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider