Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Trpi kritike

Šutalo razočarao nizozemsku legendu: "Stoji kao početnik. Pa on ne zna igrati obranu"

Hrvatski nogometaš našao se na udaru kritika u Nizozemskoj.

Josip Šutalo (Foto: Afp)

Nastavlja se crni niz Ajaxa. Osim što tavore na pretposljednjem mjestu lige, sad su upisali i poraz u Europi.

Nakon tri odigrana kola posljednja su momčad skupine B Europske lige s dva osvojena boda, sinoć su upisali prvi poraz na gostovanju kod Brightona (2:0), a na udaru kritika ponovno se našao Josip Šutalo.

Vatreni je bio velika želja amsterdamskog kluba, duboko su zagrabili u džep kako bi ga preoteli konkurenciji isplativši Dinamu odštetu veću od 20 milijuna eura, no čini se da se nije najbolje snašao u novom klubu.

Luka Modrić FOTO Luka Modrić dobio pozlaćeni mobitel: Radi se o unikatnom modelu, cijena je astronomska divider

Englezi su poveli pred sam kraj prvog poluvremena, zabio je Joao Pedro na asistenciju Mitome, a stručni komentator Marciano Vink za ESPN televiziju tvrdi da na Šutalu leži odgovornost za primljeni pogodak.

"Ako igrate obranu, nadajući se jednom ili dva napada, onda morate gledati naprijed kada osvojite loptu. Nažalost, u ovom trenutku Ajax ima previše igrača koji, čak i kad imaju vremena, odmah vraćaju loptu unazad. Na takav način ne možete iznenaditi protivnika jer ostajete na svojoj polovici", kazao je Vink pa dodao da je Šutalo napravio veliku pogrešku.

  Zoran Zekić Dobro raspoloženje i smijeh na Zekićevoj pressici: "Impotencija? Pratite li moj privatni život, izgleda da zidovi imaju uši" divider

"Ako igrate takav nogometa+, pazite da znate kome trebate dodati. Gaeei pokriva stranu, ali Šutalo tamo stoji kao početnik. To jednostavno nije moguće", zaključio je Vink. 

Nažalost, Šutalovu igru kritizirao je i bivši nizozemski izbornik Dick Advocaat.

"Pitam je se li on stvarno branič? On ne zna igrati obranu, kako mogu reći da je on vrhunski branič?", rekao je pa se osvrnuo na pogodak engleske momčadi za 2:0.

"Šutalo stoji preširoko, na metar od igrača i daje mu dovoljno prostora za udarac. Mora stajati bliže, dobar branič nikad ne ostavlja toliko prostora", zaključio je.

Standings provided by Sofascore


 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider