Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NAJAVIO ISTRU

Dobro raspoloženje i smijeh na Zekićevoj pressici: "Impotencija? Pratite li moj privatni život, izgleda da zidovi imaju uši"

Zoran Zekić najavio je utakmicu protiv Istre 1961, a na konferenciji za medije bilo je i vrlo zabavnih trenutaka.

Dolaskom Zorana Zekića na klupu NK Osijeka, kao da je neki novi pozitivan vjetar zapuhao na Opus Areni. 

Takvo što moglo se primijetiti već kod predstavljanja, a potvrđeno je velikom pobjedom na Poljudu. Pobjedom koju je sad potrebno na domaćem terenu protiv Istre 1961 potvrditi.

Utakmicu koja će se odigrati u subotu od 18 sati i 10 minuta Zekić je najavio standardnom konferencijom za medije.

Još se uvijek traže pozicije igračima i prava igra

"Tjedan pripreme pred Istru 1961 prošao je zadovoljavajuće, nadam se da ćemo to i potvrditi na samoj utakmici, mislim da smo napravili dobre preduvjete za ovo što slijedi. Nakon Hajduka smo mirne glave, svjesni smo da smo tamo imali i nedostataka, ali i dobrih detalja. Ne želim ništa mijenjati po pitanju pristupa i shvaćanja nogometa, nadam se dobroj posjeti i podršci, ali i da u svemu tome budemo pametni. Za sada još uvijek igramo nogomet kakav možemo igrati, a za bolje stvari ćemo čekati neko vrijeme", rekao je Zekić.

Kako je najavio već ranije, otvoreni i ofenzivni nogomet nije mogao odmah obećati, a sad je to dodatno objasnio.

Sergej Jakirović Može li Jakirović preživjeti četiri poraza Dinama u posljednjih pet utakmica? divider

"U ovom trenutku, dok nekim igračima ne pronađemo prave pozicije, nećemo moći igrati visoki pressing i toga u ovom trenutku svi moramo biti svjesni. Napredujemo, neki igrači su se kroz ovaj tjedan jako digli po pitanju rada, neki na žalost nisu, ali to je takav proces. Neki igrači su još uvijek zakočeni, u nekom strahu, pa mislim da ćemo s vremenom biti još bolji kao momčadi, ali i oni kao pojedinci", dodao je, rekavši kako mu to zapravo budi optimizam, jer zna da od igrača može dobiti više.

Dodao je da će biti nekih promjena za ovu utakmicu, a isto tako je potvrdio kako će se Domagoj Bukvić odmah vratiti u udarni sastav. 

Simpatična reakcija na zanimljivo pitanje

Posebnu pažnju izazvalo je pitanje doajena osječkog novinarstva, Dragutina Keržea. Spomenuo je kako su Zekićevu izjavu, odnosno prognozu prije utakmice protiv Hajduka mnogi nazvali prepotentnom, na što je rekao da je bolje biti prepotentan nego impotentan. Zekića je već to dovelo do smijeha, pa ostatak pitanja, koje je glasilo može li najaviti neki rezultat, nije u potpunosti niti čuo.

"Nije mi drago da ste spomenuli impotenciju, ne znam pratite li moj privatni život u posljednje vrijeme. Kao da i zidovi imaju uši. Istina, gospodine Drago, malo sam previše sam, to ste prepoznali. Najvažnije je da moja momčad ne bude impotentna. Mi koji smo bili ovdje prije Hajduka znamo u kojem je kontekstu bila ta priča, nikako nisam htio biti prepotentan. Iako, da je ušla ona Kristijanova ili Jugina lopta, moglo je biti tako. Sutra će me zadovoljiti jednostavno pobjeda", objasnio je.

Njemu će ovo biti prvi susret kao treneru na Opus Areni.

"Ja sam miran i relativno pripremljen. Ako želite iskreno, na povratak se nisam pripremao deset dana nego nešto malo duže. Fokus je na igračima, oni moraju emotivno, energetski i taktički biti na pravom nivou. Moramo početi koristiti ovaj stadion i ovu energiju, to nam mora biti prednost, a ne mana."

"Lovrić će uskoro biti onaj pravi"

Spomenuta je i forma Kristijana Lovrića i u kojem smjeru on ide te kad Zekić vjeruje da će ga vratiti u status da bude prevaga, kao u dresu Gorice.

Kristijan Lovrić Kristijan Lovrić otvoreno o svom problemu: "Previše sam se oslanjao na jedan segment igre, nisam napravio alternativu" divider

"Nije lijepo pričati o nekome tko nije tu, ali Kristijan i ja pričamo lijepo i otvoreno, imamo iskren odnos. Ja vidim da bi on trebao biti ono zbog čega je doveden u Osijek. Ali sam isto tako šokiran stanjem u kojem se on sad nalazi. Sudionik sam dugo godina u ovoj ligi i znam kako je on igrao za Goricu, koliko sam ga se pribojavao i koliko smo se pripremali za njega. Uostalom, kad sam otišao bilo je 2:2 protiv Gorice, a on je dao oba gola. Ja sam siguran da ćemo Kristijana uskoro vidjeti u pravom izdanju", iznio je nadu, dodavši kako bi Lovrića mogao i dalje koristiti na poziciji "desetke", kao što je bilo na Poljudu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider