Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ima li anđela čuvara?

Može li Jakirović preživjeti četiri poraza Dinama u posljednjih pet utakmica?

Dinamo je opet izgubio, peti put pod vodstvom Sergeja Jakirovića.

Sergej Jakirović (Foto: Ronald Goršić/Cropix)

Počelo je tamo početkom listopada na Poljudu, a još nije završilo krajem istog mjeseca. Seriju poraza između Hajduka i Viktorije iz Plzena prekinula je, ne računavši kup utakmice s niželigašima, tek domaća pobjeda protiv Istre.

U posljednjih pet utakmica SuperSport HNL-a i Konferencijske lige Dinamo je upisao čak četiri poraza u manje od mjesec dana! Može li to preživjeti Sergej Jakirović? Ako može, uspjet će nešto što nije njegovim prethodnicima u posljednjih desetak i više godina.

Možda ima posebnog anđela čuvara, možda će se prekinuti stalna praksa nemilosrdne sječe trenerskih glava u hrvatskom nogometu, a možda se Jakiroviću već traži nasljednik.

Pet poraza Dinama u samo dva mjeseca

Igor Bišćan smijenjen je s klupe nakon šokantnog remija u gostima u mučnoj atmosferi i ispadanja od AEK-a u posljednjim trenucima utakmice u borbi za Ligu prvaka. Jakirovićov je Dinamo pak pregažen u Pragu u borbi za Europsku ligu. Bio je to njegov prvi od čak pet poraza dva mjeseca na klupi hrvatskog prvaka. Zvuči nestvarno za Dinamove standarde.

Treba li Dinamo smijeniti Sergeja Jakirovića?

Ukupno glasova:

Jakirovićev Dinamo je do jučer gubio samo u gostima (Sparta, Hajduk, Ballkani, Gorica) i zbog toga je ovaj poraz od Viktorije bio ipak iznenađenje. Navijači su opravdano bili ljutiti, zvižduka nije nedostajalo, a treba reći i kako su Modri za ovu utakmicu protiv najzvučnijeg protivnika u skupini prodali tek nešto više od osam tisuća ulaznica. I to je očito neki dojam navijača.

Sasvim je jasno kako su Dinamovi problemi puno dublji od pitanja trenera, kako je Bruno Petković polovica ove momčadi, ali logično se zapitati može li Jakirović izvući ovu jesen. Sreća u nesreći za navijače zagrebačkog kluba je što je najveći rival impotentan u borbi za naslov inače bi situacija po Modre bila katastrofična.

Sergej Jakirović u Dinamu Sergej Jakirović u Dinamu (Foto: Sofascore)

Statistike pruža Sofascore

Od priča o osvajanju Konferencijske lige do borbe za prolazak grupe

Neki su glasno maštali o osvajanju Konferencijske lige očito ne shvaćajući pravu situaciju u klubu. Dinamo će se s Ballkanijem i Astanom boriti za drugo mjesto u grupi i sad slijedi težak završetak jesenskog dijela sezone.

Ako dodamo i dva poraza Bišćana (Hajduk i AEK) iz kolovoza dolazimo do brojke od čak sedam izgubljenih utakmica Dinama do kraja listopada.

Što slijedi? Modri moraju uskoro u Plzen i Astanu na, sada je to malo jasnije, teška gostovanja. Između te dvije utakmice moraju gostovati u Rijeci, a na Maksimir stiže Osijek. Sve to u sljedećih mjeseca dana. Zaista, ovakvu sezonu ne pamtimo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider