Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bitka za broj jedan gotova?

Drugi uzastopni poraz Dinama u Europi: Viktoria Plzen iz penala slavila na Maksimiru

Dinamo je ugostio Viktoriju Plzen u trećem kolu skupine C Konferencijske lige i izgubio.

Dinamo - Viktoria Plzen (Foto: Ronald Goršić/Cropix)

Nogometaši Dinama upisali su drugi poraz u nizu u skupini C Konferencijske lige, češka Viktoria Plzen pobijedila je u trećem kolu, u Zagrebu, s minimalnih 1-0 (0-0).

Jedini pogodak postignut je u 69. minuti, a gol vrijedan tri boda dao je Tomaš Chory iz jedanaesterca. Kriza tako i dalje trese hrvatskog prvaka koji je u svim natjecanjima izgubio četvrtu utakmicu u posljednjih šest nastupa.

Dinamo otvorio sa stavom

Dinamo nije od prve minute žestoko jurnuo na suparnika, ali je hrvatski prvak preuzeo posjed i nametnuo se kao momčad koja će diktirati ritam ovog ogleda. U uvodnim minutama hrvatski prvak je stvorio jednu priliku, za nju je bio zaslužan Vidović, ali nakon dobrih driblinga počeo je komplicirati te je time nestala opasnost po Čehe.

Poruka Bad Blue Boysa za Mislava Vučetića Pogledajte kako su se Boysi oprostili od jednog od svojih vođa: Koreografija i prigodna poruka divider

Gosti iz Plzena još su bolju šansu imali u 18. minuti. Probili su gosti desnu stranu, a na povratnu loptu pucao je Jirka pored vratnice. Vrlo blizu gola Dinamo je bio osam minuta kasnije.

Marko Bulat je izveo slobodan udarac, posve iskosa s 20-ak metara. Gađao je bliži kut suparničkih vrata, ali je naciljao vratnicu. Zaigrao je nakon toga Dinamo nešto agilnije, ali je kroz igru vrlo teško probijao suparnika koji se gusto i vrlo organizirano branio. Nova prilika za Dinamo tako se opet dogodila iz prekida, a ponovno je u glavnoj ulozi bio Bulat. Ovaj put je pucao iz slobodnog udarca, po sredini s 20 metara te je ovaj put pogodio gredu.

Dinamo nastavio diktirati tempo u nastavku

U nastavku utakmice nastavilo se u tom ritmu te su i dalje glavne opasnosti bile one iz prekida. U 55. minuti je pokušao za Viktoriju Cadu, ali je lopta otišla pored vrata Dinama. Prvi udarac u okvir vrata dogodio se u 60. minuti, ali pokušaj Vidovića nije bio odveć opasan za gostujućeg vratara Baiera.

Sve je bilo mnogo opasnije u 61. minuti. Nakon lijepe akcije lopta je došla do Vidovića koji je dobro pucao nakon povratne lopte, ali je još bolje reagirao Baier.

Viktoria nastavila savršeni niz iz penala

Dinamov vratar Nevistić sjajnom je reakcijom u 66. minuti spriječio pogodak Viktorije, ali u nastavku akcije je Bernauer napravio prekršaj u domaćem šesnaestercu te je sudac Jones dosudio udarac s bijele točke. Miran i precizan za 1-0 Čeha bio je Chory.

Premda je trener Dinama Jakirović radio zamjene i postojao je rezultatski zaostatak, hrvatski prvak nije uspio napraviti pravi pritisak niti je sve do kraja ozbiljnije ugrozio suparnika. Viktoria Plzen je sačuvala pobjedu čime se odvojila na vrhu ove skupine. Ima devet bodova, dok preostale tri momčadi imaju po tri boda.

Isti klubovi međusobno igraju i u četvrtom kolu ove skupine. Ogled u Plzenu igra se 9. studenoga s početkom u 18.45 sati.

Što kažete na poraz Dinama od Viktorije Plzen?

Ukupno glasova:

 

DINAMO - VIKTORIA PLZEN 0-1 (0-0)

Strijelci: 0-1 Chory (69-11m)

Sudac: Robert Jones (Velika Britanija), Gledatelja: 8400.

DINAMO: Nevistić - Moharrami (od 73. Kaneko), Ristovski, Perić, Ljubičić - Mišić, Bulat (od 73. Kulenović) - Špikić (od 56. Bernauer), Baturina, Vidović - Emreli (od 56. Drmić).

VIKTORIA PLZEN: Baier - Kopic, Hranač, Dweh, Jemelka - Jirka (od 85. Bucha), Traore, Kalvach, Cadu (od 85. Holik) - Chory (od 78. Vydra), Šulc (od 94. Hejda).

Žuti kartoni: Mišić, Emreli, Perić (Dinamo), Kalvach, Kopic (Viktoria)

Crveni kartoni: -

Postave:

Tablica skupine C:

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider