Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
MORA NEŠTO PROMIJENITI

Kristijan Lovrić otvoreno o svom problemu: "Previše sam se oslanjao na jedan segment igre, nisam napravio alternativu"

Kristijan Lovrić još uvijek nije niti približno krenuo opravdavati veliki novac koji je NK Osijek uložio u njegov transfer.

Veliki transfer napravio je Osijek u veljači 2022. godine, u trenucima kad su se otvoreno borili za titulu prvaka Hrvatske.

U rekordnom transferu kluba doveden je Kristijan Lovrić, nogometaš koji je igrajući za Goricu u 120 utakmica postigao 54 pogotka, uz 28 asistencija.

Dosadašnje partije u Osijeku daleko ispod očekivanja

Nažalost, on dosad nije opravdao uloženi novac, odnosno brojke i nastupi su mu daleko od nivoa iz prošlog kluba. Iako je imao jedan dio kad je gotovo pola godine izbivao izvan terena, a onda i težak povratak, statistika od 47 utakmica, pet pogodaka i sedam asistencija daleko su od onoga što se očekuje.

O svom problemu progovorio je u velikom intervjuu koji je dao za gol.hr, a upravo taj dio posebno je bitan dio razgovora.

"Naravno, od nas ofenzivaca koji smo dovedeni u klub kao Osijek se očekuje doprinos u ofenzivnom dijelu. U defenzivnom također, ali moramo davati puno više prema naprijed, golove, asistencije. Naravno da navijači i klub od nas očekuju više. Tu prvo mislim na sebe jer brojke nisu onakve kakve sam očekivao da će biti jer ipak sam došao u ekipu koja je kvalitetnija od ekipe u kojoj sam bio. Osijek je klub s dugom tradicijom i odličnim igračima. Na početku ove sezone smo svi igrali fenomenalno, upali smo u malu krizu, ali nadam se da ćemo uskoro izaći iz toga", rekao je Lovrić.

Glavna "fora" mu više ne prolazi, treba nešto novo

Najgore za njega je sigurno činjenica što mu više ne prolazi njegova glavna karakteristika, ulazak s lijeve strane i otvaranje prostora za njegovu sjajnu desnu nogu. Mnogi komentari su ga čak prozvali "one trick ponyjem".

Obrambeni igrači danas su spremni za to i može se reći da su saznali kako to zaustaviti. No, dio je vjerojatno i na Kristijanu, koji je slijedom neuspjeha ostao bez samopouzdanja. Rekao je nešto i o tome. 

"Moja najveća želja je biti konkretan, biti onakav kakav sam bio u Gorici, ako ne i bolji. Naravno da ekipe koje igraju protiv mene već dosta znaju o tome kako se koncentrirati na mene. Tu je kod mene najveći problem to što nisam napravio neku alternativu. Oslanjao sam se na taj jedan segment nogometne igre gdje nisam uspio doći do izražaja. Postajao sam sve nervozniji, a onda vam ništa ne ide od noge. Ne mislim da se to jednim golom može riješiti, nego kontinuitetom dobrih igara, golova, asistencije, dobrih rezultata. Time se to može vratiti", potvrdio je svoje planove.

Prva prilika za povratak partijama kakve se od njega očekuje je već u nedjelju od 18 sati, kad će Osijek, uz debi novog trenera Zorana Zekića, zaigrati protiv Hajduka na Poljudu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider