Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dalić ga gledao

VIDEO Rođen u Austriji, nogometno školovan u Njemačkoj, a mreže para u dresu Rijeke

Zlatko Dalić nedavno je na Drosinu stigao pogledati napadača Rijeke Franju Ivanovića.

Napadač Franjo Ivanović (20) na Rujevicu je stigao tiho i bez velike pompe, a pričao je tamo gdje je bilo najbitnije - na terenu, 18 nastupa za momčad s Kvarnera ove sezone, sedam pogodaka i asistencija.

"Uklopio sam se jako brzo, bio sam spreman na sve, prva seniorska sezona, nikad ne znaš kako će biti i što će biti, ali mislim da sam se jako dobro snašao, krenuo zabijati golove i to mi je jako pomoglo i samopouzdanje diglo", priča Franjo Ivanović.

Josip Iličić FOTO Navijači Atalante putem na gostovanje u Graz napravili pauzu kako bi iznenadili slovensku legendu divider

Njegova priča počela je prije 20 godina u Schwazu, gradiću nedaleko od Innsbrucka, gdje su roditelji odselili iz Vinkovaca u potrazi za boljim životom. Nakon Austrije odlaze u Njemačku, a tada počinje i Franjina nogometna karijera - od malena ga prate skauti Bayerna, Borussije i ostalih njemačkih velikana, ali odluka pada na Augsburg.

"Počeo sam igrat nogomet u Austriji i s 12 godina dobio puno ponuda, prešao sam u Augsburg. Igrao samo u Austriji i sad sam na Rujevici, igram za Rijeku, to je najbitnije, a ponude i to, nisam se opterećivao, ako sam se odlučio za nešto onda je to tako i bilo."

Zvala ga Borussija, pratio ga Olić

No, ovoga ljeta stvar je mogla biti potpuno drugačija. Prije Rijeke stigao je poziv velike Borusije.

"Istina je. Bio sam u Dortmundu na razgovoru, htjeli su da dođem, Terzić je pričao sa mnom i rekao mi je da me želi. Trebao sam krenuti s B momčadi pa bi se kroz koju dobru utakmicu priključio prvoj. Ma da za mene je na kraju bila najbolja opcija Rijeka, rekao sam nema gledanja unazad i samo fokus na sljedeće."

Anthony Joshua Anthony Joshua stiže na megdan Filipu Hrgoviću "izrezan": Proveo četiri dana priprema u tamnici divider

Od malih nogu u Njemačkoj ga je pratio Ivica Olić, a nakon debija za mini Vatrene, je li stigao trenutak za ono pravo? Zlatko Dalić i osobno se došao uvjeriti u njegove kvalitete prošloga vikenda na Aldo Drosini.

"Poziv Zlatka Dalića se ne dobije uz neku praznu priču, nego samo uz rad i kvalitetu. Na kraju - dobijem li poziv, bit ću najsretniji čovjek na svijetu. Kad sam bio mali, pitali su me što mi je najveći san i nisam znao što reći pa sam rekao – želio bih osvojiti naslov s Hrvatskom. To mi je i danas najveći san.“

I tko zna - možda ga ovaj skromni 20-godišnjak dosanja i puno prije nego je to očekivao.

Tablica Prve HNL:

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider