Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Produbljenje krize u Gorici

Derbi začelja nije razočarao: Cosmi lakše diše, Rijeka (napokon) ostvarila pobjedu u HNL-u nakon 85 dana

Rijeka je slavila 0:2 na gostovanju u Velikoj Gorici u 12. kolu SuperSport HNL-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U ogledu dva posljednja kluba na ljestvici SuperSport HNL-a nogometaši Rijeke su u gostima svladali Goricu 0:2 (0:0) te time upisali tek drugu pobjedu ove sezone.

Do pogodaka s kojima su napokon upisali pobjedu riječki nogometaši su došli tijekom drugog poluvremena. Prvo je Prince Ampem zabio u 56., dok je u 68. s bijele točke miran i precizan bio Alen Halilović za konačnih 2:0.

Od samog početka obje su se momčadi postavile posve otvoreno. I jedni i drugi su tražili pobjedu jer bod iz ove utakmice nije im puno pomagao u njihovim nastojanjima da napuste donji dom ljestvice.

Darwin Nunez Najskuplji igrač Liverpoola zabio gol, a svi pričaju o proslavi: Za kritičare ima samo jednu poruku divider

 

U prvom poluvremenu bolje je djelovala Rijeka, a najistureniji igrači, Ampem, Halilović i Vučkić, bili su prilično razigrani. No, nekoliko dobrih situacija pred domaćim vratima tijekom prvog dijela nisu donijele pogodak. Na kraju prvog poluvremena ozbiljno je zaprijetila i Gorica, ali su se Ndockyt i Fruk spetljali u samoj završnici akcije.

Rijeka je povela u 56. minuti kada je Prince Ampem, malo iskosa, pogodio za ogromno slavlje riječkih nogometaša i prvi pogodak tog kluba otkako ga je trenerski preuzeo talijanski strateg Serse Cosmi. Do 2-0 Rijeka je došla u 68. minuti. I tada je Ampem bio u krupnom planu jer je iznudio jedanaesterac nakon prekršaja Ndockyta. Jedanaesterac je realizirao Alen Halilović.

gol expired Zekiću teško pao poraz: ''Malo me stid, u bilo kojoj drugoj situaciji bih se oprostio i zahvalio klubu'' divider

Do kraja se Gorica pokušala vratiti u igru, no nije bila ni blizu toga. Najbolju šansu u 75. minuti je propustio Cruz.

Rijeka je sada pretposljednja i ima bod manje od osme Lokomotive, dok je Gorica zadnja i zaostaje za Rijekom tri boda.

Nakon četiri utakmice u nizu bez pogotka bili su ovo prvi golovi Rijeke nakon početka rujna kada je klub s Rujevice zabio gol u porazu protiv Dinama (1:3).

Ranije ove nedjelje nogometaši Osijeka su nastavili s odličnom formom te su novu prvenstvenu pobjedu upisali protiv Slaven Belupa kojeg su u gostima, pobijedili 4:0 (3:0). Prvo ime susreta bio je Mijo Caktaš koji je postigao tri pogotka, dok je jedan dodao Laszlo Kleinheisler. Osijek je time ostvario četvrtu pobjedu u prvenstvu u nizu, kao i petu u posljednjih šest nastupa. Slaven Belupo je izgubio četvrti put u zadnjih pet ligaških dvoboja.

Antonio Plazibat Antonio Plazibat za gol.hr: "Ostao sam bez borbe za titulu, ali trebam nastaviti sve redom nokautirati i doći će" divider

Nedjeljni suparnici su ostali na istim mjestima na ljestvici. Osijek je treći te ima dva boda manje od drugog Hajduka. Slaven Belupo je četvrti i ima četiri boda manje od Osječana.

Dvoboj Istre 1961 i Dinama je odgođen zbog obaveza zagrebačkog kluba u Ligi prvaka.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider