FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"NOVAC KREIRA SVE"

Antonio Plazibat za gol.hr: "Ostao sam bez borbe za titulu, ali trebam nastaviti sve redom nokautirati i doći će"

Pobjeda Alistaira Overeema nad Badrom Harijem donijela je loše vijesti Antoniju Plazibatu.

Antonio Plazibat (Foto: YouTube (Glory))

Kao što se već prije samog jučer održanog Glory Collision 4 eventa moglo očekivati, Alistair Overeem osigurao je pobjedom protiv Badra Harija borbu za titulu Gloryjevog prvaka teške kategorije.

Za nju će se boriti protiv Rica Verhoevena i bit će to drugo ugovaranje ove borbe, nakon što je prvi pokušaj rezultirao otkazivanjem zbog Overeemove ozljede.

Plazibat je pravim putem izborio poziciju izazivača

U međuvremenu je poziciju prvog Gloryjevog izazivača izborio Antonio Plazibat, koji se nadao da će svoju priliku za borbu protiv Rica dobiti. Zbog toga se u 2022. godini borio samo jednom, čekajući Rica, no nije ga dočekao. Nizozemac je jedno vrijeme bio ozlijeđen, a sad su se stvari posložile tako da ima drugu opciju.

Rico je jučer primio izazov koji mu je Overeem uputio, a on se s njim sučelio unutar ringa i bilo je jasno kako će to biti njegova iduća borba, odnosno da je Plazibat ostao kratak. Tako će se on još neko vrijeme morati strpjeti, što nam je uostalom osobno potvrdio.

"Što reći nakon svega? Da, trebao bih se boriti za titulu, ali neću. Alistair je veće ime od mene. Rico se isto želi boriti protiv njega jer nema šanse izgubiti. Taj bi meč trebao biti zezancija za njega. Naravno, uvijek se može nešto dogoditi, no shvati li ga ozbiljno, proći će kroz njega. Novac i to je to", rekao nam je Plazibat, koji svakodnevno trenira u Amsterdamu, potvrdivši kako su njegovi planovi sad jasni:

"Ja ću vjerojatno odraditi još jednu borbu prije nego se njih dvojica budu borili. Vjerojatno čak i na istom eventu kao oni. Možda i dvije borbe. Kao što sam rekao, što je tu je. Ja trebam nastaviti što sam radio i što govorim cijelo vrijeme. Treba pobjeđivati, prolaziti kroz ljude, nokautirati ih i doći će što treba."

Njemu preostaje boriti se i čekati

Plazibat je za jučerašnju priredbu imao ponuđenu borbu protiv Jamala Ben Saddika, no obojica su je odbili. Potvrdio je samo kako smatra da su donijeli dobru odluku.

"Sad vidite zašto se nisam htio boriti protiv Jamala. Da smo se mi sad borili, prošla bi borba, a niti jedan od nas ne bi ništa dobio. Možda neku privremenu titulu koja ne znači ništa jer bi se Rico opet išao boriti s Overeemom, a mi bismo i dalje bili prvi te drugi rangirani. Financijski nisu ponudili baš ništa posebno, tako da se nismo borili",  objasnio je.

Nade da će dobiti priliku prije Overeema nema. Zapravo, došao je do informacija koju mu na istu i ne daju pravo.

"Koliko ja znam borba je već dogovorena, Overeem je već potpisao ugovor za tu borbu. Bit će to početkom iduće godine, a ja čekam i vidjet ćemo što će se dogoditi", dodao nam je na kraju vidno razočarani najbolji hrvatski kickboksač.

No, svima nam je jasno zašto se Glory odlučio na ovo. Overeem je jedno od najvećih imena u povijesti borilačkog sporta i dolazi iza vrijedne pobjede protiv legende kakva je Badr Hari. Staviti ga još jednom u ring i to protiv već godinama najboljeg na svijetu je potpuno razumljiva odluka Gloryja, koliko god ona bila nepoštena prema čovjeku koji je sportskim putem zaslužio borbu za pojas, Antoniju Plazibatu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider