Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
tko govori istinu?

Sudac kontroverzne utakmice prekinuo šutnju i priznao: "Trebao sam pogledati VAR"

Sudac kontroverzne utakmice Brazila i Argentine na Copa Americi konačno se oglasio u vezi sa spornim situacijama tijekom susreta.

Detalj sa susreta Brazil - Argentina (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Sudac najkontroverznije utakmice između Brazila i Argentine na netom završenoj Copa Americi, Roddy Zambrano, konačno je prekinuo šutnju i objasnio što se događalo u toj utakmici.

Podsjetimo, Argentinci su se bili žalili da im nisu svirana dva jedanaesterca, jedan na Otamendiju i drugi na Agueru, zbog čega je Lionel Messi nakon susreta izjavio da je Južnoamerički nogometni savez (CONMEBOL) korumpiran.

"Suci u VAR sobi pregledali su situaciju s Otamendijem i rekli su mi da nije čisti jedanaesterac, već da je situacija 50:50. Nisu mi savjetovali da odem sam pogledati tu situaciju. Nakon što sam vidio što se dogodilo, danas tvrdim da su mi trebali reći da odem pogledati snimku", iznenadio je Zambrano izjavom i praktički priznao da bi vjerojatno svirao kazneni udarac za Argentince.

Podsjetimo, nakon ubačaja u kazneni prostor Otamendi se zaletio na skok, a Brazilac Arthur u tome ga je spriječio tako da je, uopće ne gledajući loptu, podigao lakat i udario ga u vrat.

Što se situacije s Aguerom i Danijem Alvesom tiče, Zambrano smatra da tu nije bilo ničega.

"Jasno se vidi da je Aguero prvi stao na Danija Alvesa. Nema kaznenog udarca."

Nakon susreta u brazilskim medijima pojavila se informacija da je nestalo signala između VAR sobe i suca, što je Zambrano negirao.

"Nikada nisam izgubio komunikaciju s VAR sobom. To je pogrešno. Argentinci su nakon utakmice rekli da sam bio previše nervozan i da sam zato propustio svirati neke stvari, ali to nije istina", zaključio je ekvadorski sudac u razgovoru za radijsku postaju Radio Super K-800.

Mora se priznati da je malo sumnjivo što objašnjenje za sve te situacije dolazi tri dana nakon završetka natjecanja te tjedan dana nakon kontroverzne utakmice, u kojoj je Brazil slavio s 2:0 i izborio plasman u finale Copa Americe.

Brazilka gledala finale potpuno gola: Na tribinama samo s torbicom u rukama Brazilska navijačica premazana bojom (Foto: AFP) Brazilska navijačica premazana bojom (Foto: AFP) Brazilska navijačica premazana bojom (Foto: AFP) +5 Brazilska navijačica premazana bojom (Foto: AFP)

Novi skandal na Copi: Nitko ne zna zašto je Messi isključen, on tvrdi da zna Messi isključen na Copa Americi (Foto: AFP) Lionel Messi dobio crveni protiv Čilea (Foto: AFP) Messi isključen na Copa Americi (Foto: AFP) +2 Messi isključen na Copa Americi (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider