Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jedna stepenica do raja

Što ako se Dinamu sve karte poslože? Evo tko bi mogao stajati na putu do Lige prvaka

Dinamo čeka startnu poziciju u kvalifikacijama Lige prvaka.

Dinamo u ždrijebu Lige prvaka (Foto: Afp)

Sve je izvjesnije da bi Dinamo mogao u kvalifikacije Lige prvaka krenuti iz play-offa odnosno da bi mogao imati samo jednu prepreku na putu do plasmana u nogometnu elitu.

Nakon sinoćnjeg trijumfa Midtjyllanda na gostovanju kod Kopenhagena Zagrepčanima preostaje pričekati rasplet prvenstava u Danskoj i Češkoj.

Ne budu li prvaci tih država Kopenhagen i Slavia Prag, a sva je prilika da neće, u Maksimiru mogu staviti šampanjac na hlađenje jer preostat će im da se poklopi još samo jedan jedini rezultat.

Dinamo će navijati da Real Madrid osvoji Ligu prvaka, jer ako se to dogodi, onda će Modri preskočiti dvije stepenice (drugo i treće pretkolo) i startati europsku sezonu iz play-offa Lige prvaka.

Već smo pisali o benefitima i zajamčenih 15-ak milijuna eura koje bi takav scenarij donio, čak i za slučaj da Dinamo ispadne u tom play-offu.

Međutim, ona još bolja strana je možebitni proboj u novu, redizajniranu Ligu prvaka koja jamči bogatstvo svakom od 36 klubova koji se plasiraju tamo.

Sa svojim koeficijentom (50.000) Dinamo će 100 posto biti nositelj u tom play-offu Lige prvaka. Postojat će, u dijelu ždrijeba za prvake, pet nositelja i pet nenositelja.

Galatasaray najzvučnije ime na putu do 30-ak milijuna eura

Među onima koji će se tamo naći, a sigurno ili gotovo sigurno neće imati status nositelja te će kao takvi biti potencijalni suparnici Dinama su švicarski Young Boys, azerbajdžanski Qarabag, zatim Galatasaray, Slovan Bratislava ili norveški Bodo Glimt.

Netko od ovih pet klubova bi, ukoliko ne bude nekakvih iznenađenja u ranijim pretkolima, trebao biti protivnik Dinama u play-offu Lige prvaka.

Eliminira li Dinamo taj klub, pored 4.290.000 eura za nastup u play-offu, dobit će još i 18.620.000 eura za plasman u Ligu prvaka. A to nije sve, konačna cifra će se sigurno popeti na razinu iznad 30 milijuna eura. Eto zašto je Modrima bilo važno da ove sezone budu prvaci i zašto će u finalu Lige prvaka biti žestoki navijači Reala.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider