Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Utakmica velikog značaja

Sa sjevera Europe stigle sjajne vijesti za Dinamo: U pitanju su milijuni eura

Dinamo se nada da Kopenhagen neće osvojiti naslov prvaka Danske i tako osigurati play-off Lige prvaka.

Slavlje igrača Dinama (Foto: Josip Bandić/Cropix)

Iz Danske stižu sjajne vijesti za Dinamo. U derbiju 30. kola tamošnje Superlige Midtjylland je svladao Kopenhagen (0:2) u gostima i tako povećao šanse Plavih da osiguraju izravan plasman u play-off Lige prvaka!

Nakon što su igrači Dinama i službeno potvrdili osvajanje naslova prvaka Hrvatske, s velikim se zanimanjem pratilo što se događa u europskom nogometu. Budući da je Šahtar iz Donjecka postao prvak Ukrajine, otpala je šansa za izravan plasman u grupnu fazu Lige prvaka, no ostalo je jedna važna nedoumica.

Tko će među prvacima država koje ne daju izravnog predstavnika u Ligi prvaka završiti na najboljoj poziciji iza Šahtara?

Pitate se zašto je to važno? Pa vrlo jednostavno, onaj prvak koji bude imao najveći koeficijent među državama koje ne šalju svog prvaka izravno u grupe Lige prvaka, europsku sezonu započinje u play-offu elitnog klupskog natjecanja.

Ovo donosi milijune eura Dinamu

To znači da klub ima minimalno zajamčeno igranje u Europskoj ligi, što sa sobom nosi i bogatu financijsku injekciju u visini oko 15 milijuna eura, a kako sada stvari stoje, to bi mogao biti upravo Dinamo!

Budući da Kopenhagen ima nešto veći klupski eurokoeficijent od Dinamova, bilo je važno da večeras kiksaju protiv Midtyjllanda u napetoj utrci za naslov prvaka, a to se upravo i dogodilo.

Izgubili su i vrh ljestvice prepustili rivalu koji im je sada pobjegao na tri boda prednosti. Nažalost, još uvijek nije sve gotovo, ostala su još dva kola do kraja prvenstva, no ostane li ovako, Dinamo će osigurati plasman u play-off Lige prvaka kao prvak s najvećim koeficijentom.

Mario Vušković Cure novi detalji sa suđenja Vuškoviću: Njegov tim ovako želi srušiti optužbu za doping divider

Joško Gvardiol VIDEO City se hvali Gvardiolom, a ima i zašto: Pogledajte kako je otresao zvijezdu u duelu divider

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider