Galerija

Crvena zvezda je otišla korak dalje. Ne samo ulaskom u Ligu prvaka nego i slavljem koje se potom dogodilo na beogradskim ulicama. Nakon što su Crvena zvezda i Young Boys odigrali 1:1, što je bilo dovoljno da Beograđani po drugi put zaredom uđu u Ligu prvaka, slavlje se sa stadiona prelilo na ulice.

A tamo smo vidjeli novi bizaran i pomalo sulud potez Crvene zvezde. Nakon što su dva dana ranije postavili tenk ispred stadiona, na ulazu na sjevernu tribinu gdje se okupljaju Delije, sada su za slavlje doveli oklopno vojno vozilo koje je prevozilo igrače. Nije jasno kako je moguće u nekoj europskoj zemlji izvesti vojno vozilo na ulicu u sklopu slavlja.

Igrači su čak nosili šljemove, a tisuće navijača su razdragano pratile nogometno-vojnu povorku. Oklopno vozilo imalo je čak i tablice Crvene zvezde, a tamošnji tabloidi opisuju slavlje kao nikad viđeno i veličanstveno.

Slično je bilo oko tenka kojeg su navijači okupirali i pjevali četničke pjesme. Za tenk su jučer tvrdili kako ne predstavlja problem jer se radi o rashodovanom vozilu koje su kupili na otpadu na jugu Srbije, no što reći za borbeno oklopno vozilo koje očito nije sa otpada.

Čelnici kluba iza kojeg čvrsto stoji predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odlučili su, čini se, od Crvene zvezde napraviti klub koji u 2019. godini doslovno zvecka oružjem. Oni se pravdaju kako je ''sjeverna armija'' jedan od naziva za njihove navijače, a tenk jedan od njihovih zaštitnih znakova, ali jasno je kako je politika još jednom uplela prste u nogomet u Srbiji i koristi ga za slanje poruka. 

Da stvar bude gora, Crvena zvezda i Dinamo se mogu naći u istoj skupini Lige prvaka. Ždrijeb je u četvrtak.