Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Švicarci u čudu

UEFA se oglasila u vezi tenka ispred stadiona Zvezde: "To nije problem sve dok ne puca"

Švicarski mediji tražili su reakciju krovne europske nogometne organizacije i uspjeli dobiti jednu rečenicu.

Tenk ispred stadiona Zvezde (Foto: Srđan Ilić/PIXSELL) (Foto: Sr?an Ili?/PIXSELL)

Puno prašine u protekla 24 sata izazvao je tenk kojeg je Crvena zvezda postavila ispred sjeverne tribine svog stadiona uoči uzvratne utakmice play-offa Lige prvaka protiv švicarskog prvaka Young Boysa.

Pojedini tabloidi iz Srbije su plasirali dezinformaciju kako je riječ o tenku koji je sudjelovao u napadima na Vukovar, ali iz Crvene zvezde je stigao demantij.

"To vozilo nije iz Vukovara. Riječ je o rashodovanom tenku kupljenom na vojnom otpadu na jugu Srbije. Vozilo nema motor niti je operativno u bilo kome smislu", poručili su iz Zvezde.

Zvezda neće biti kažnjena

I dok se na ovdašnjim prostorima razvila polemika oko toga je li ili nije tenk bio u Vukovaru, Švicarci za to nisu previše marili.

Njima je vijest o postavljenom tenku ispred nogometnog stadiona bila nevjerojatna i odlučili su kontaktirati UEFA-u da čuju njeno mišljenje. Podsjećamo, krovna europska nogometna organizacija upravo u Švicarskoj, u Nyonu, ima svoje sjedište i tamošnji mediji su UEFA-i uputili upit o tome misli li što poduzeti.

"Taj tenk ne predstavlja problem sve dok ne puca", odgovor je koji je švicarski Teleclub dobio od UEFA-e.

Ova jedna rečenica sasvim je dovoljna za zaključiti kako UEFA, očito, ne misli kazniti Crvenu zvezdu.

Tenk ispred Marakane (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL) Iz Zvezde potvrdili da je tenk kupljen na otpadu, no što će UEFA reći na ovakav potez?

Navijači Zvezde se fotografiraju na tenku (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL) Navijači Zvezde pohrlili na bizaran tenk, klub demantirao pisanja tabloida da ima veze s Vukovarom

Tenk ispred Marakane (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL) Crvena zvezda uoči povijesne utakmice ispred stadiona postavila - tenk!

Nastavi čitati