Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"nikakva provokacija"

Iz Zvezde potvrdili da je tenk kupljen na otpadu, no što će UEFA reći na ovakav potez?

Uoči povijesne utakmice za Crvenu zvezdu u kvalifikacijama za Ligu prvaka, više se priča o tenku koji su postali na ulaz u stadion, nego o samom susretu protiv Young Boysa.

Galerija Tenk ispred Marakane (Screenshot)

Velike kontroverze izazvala je priprema Crvene zvezde koja večeras u Beogradu igra utakmicu za ulazak u skupinu Lige prvaka. Ozračje uoči važnog pogleda podgrijali su postavljanjem tenka pored stadiona.

Navijačkoj vojsci Crvene zvezde u pomoć je stigao tenk T-55. Stoji blizu grafita sa stiliziranom časničkom kapom Ratka Mladića. Ako se navijače pita, ovaj potez je pun pogodak.

"Potpuno normalno", rekao je navijač Crvene zvezde Nenad.

"Ipak je ovako sportski više nego bilo šta. Ja ne vidim tu nikakvu provokaciju", kazao je Staniša Bošioković, još jedan navijač Crvene zvezde.

gol expired Navijači Zvezde pohrlili na bizaran tenk, klub demantirao pisanja tabloida da ima veze s Vukovarom divider

Ovakav tip tenka bio je najčešći u Jugoslavenskoj narodnoj armiji, a tijekom rata u devedesetima koristile su ga sve strane. Iako su neki mediji pokrenuli priču da je upravo ovaj tenk bio u Vukovaru tijekom borbi, iz Crvene zvezde su na naš upit odgovorili da to nije točna informacija.

"To vozilo nije iz Vukovara. Riječ je o rashodovanom tenku kupljenom na vojnom otpadu na jugu Srbije. Vozilo nema motor niti je operativno u bilo kojem smislu."

Iz vojske Srbije kažu da taj tenk nije u njihovom vlasništvu. I pojašnjavaju.

"Sa tenka su skinuti ili onesposobljeni svi elementi za vatreno djelovanje i pokretanje. Tenk nema motor, nema transmisiju, cijev na tenku je zavarena, skinute su nišanske i optičke sprave. I u sadašnjem stanju je izloženi tenk - maketa i muzejski eksponat", objasnio je Milan Gujanica, glasnogovornik Ministarstva obrane i Vojske Srbije.

Crvena zvezda uoči povijesne utakmice ispred stadiona postavila - tenk! Tenk ispred Marakane (Screenshot)

Neobično objašnjenje prema kojem je jedan simbol rata tek bezazlena maketa, ima i srbijanski ministar unutarnjih poslova.

"Mi smo uradili inače i kontradiverzioni pregled te makete. Dakle na njoj ne postoji nikakvo minsko, eksplozivno sredstvo, ne postoji nikakvo naoružanje ili municija niti postoji bilo šta šta može fizički da ugrozi živote građana. Ta maketa podsjeća na tenk", kazao je Nebojša Stefanović, srbijanski ministar unutarnjih poslova.

"Tužioci su se izjasnili da tu nema elemenata krivičnog djela i nema mjesta postupanju policije."

Od gradskih vlasti za sada se ne može čuti jesu li dali dozvolu za postavljanje tenka na javnom mjestu. Pitanje je i kako će UEFA doživjeti ovaj prizor jer je nadležna za sve na stadionu i oko njega. Njezin delegat nije mogao ne vidjeti tenk i po protokolu je morao o svemu izvijestiti nadređene. Situacija je za UEFA-u svakako presedan, pa je moguća kazna za Crvenu zvezdu, ali i da sve prođe bez problema.

Suarezova djeca ne igraju s tatom igru koju Mateo Messi igra s Leom... Messi i Mateo (Screenshot) Messi se hvata za glavu (Screenshot) Messi Junior slavi pogodak Betisa (Screenshot) +2 Messi i Ansu Fati (Foto: Instagram)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider