Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dajte njemu tu zlatnu loptu

Ma kakav BBC, on zabija ključne golove za Real

Golovima Sergija Ramosa Real Madrid okrenuo je Napoli u sinoćnjoj uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Biti kapetan u momčadskom sportu podrazumijeva da osoba ima odlike pravog vođe na terenu, pogotovo u trenucima kada ga momčadi, suigrači i navijači najviše trebaju. Sergio Ramos pravo je oličenje toga, a to dokazuje iz sezone u sezonu!

Uzvrat osmine finala Lige prvaka u Napulju bio je potvrda njegove nevjerojatne vrijednosti za Kraljevski klub. Stoper je dvama pogocima (drugi je pripisan kao autogol Mertensu) preokrenuo 0:1 u 2:1 u korist Reala i poslao ga u četvrtfinale. Do njegovog prvog pogotka Napoli je bio bolji i bio je blizu vodstva 2:0 koje mu je bilo potrebno za izbacivanje Reala.

Donio 8 bodova u Primeri, specijalist za 90+ minute

Samo ove sezone Ramos je u 28 nastupa zabio nevjerojatnih 10 golova! Izravno je u Primeri donio Realu čak osam bodova, dok je u UEFA-inom Superkupu odveo utakmicu protiv Seville u produžetak u posljednjim sekundama regularnog dijela (2:2), a onda je Real osvojio naslov golom Danija Carvajala (3:2).

U Primeri je ove sezone zabio za 1:1 protiv Villarreala i što je još važnije zabio je Barceloni na Nou Campu za 1:1 u 90. minuti! Luka Modrić nabacio je loptu u kazneni prostor iz slobodnog udarca, a Ramos se najbolje snašao i zabio.

Samo tjedan dana kasnije Real je bio u velikim problemima protiv slabašnog Deportiva, a onda je Ramos u trećoj minuti sudačke nadoknade zabio za 3:2!

Posljednje bodove u Primeri donio je krajem siječnja kada je zabio oba pogotka Malagi u slavlju 2:1.

Real je trenutno drugi na ljestvici Primere s bodom manje od Barcelone, ali i utakmicom manje! Dakle Kraljevi i dalje drže sudbinu u svojim rukama, odnosno sami odlučuju o naslovu prvaka, te imaju El Clasico pred svojim navijačima. Kada bi kojim slučajem Real osvojio naslov prvaka s bodom ili dva prednosti, koga bi navijači označili za ključnog igrača u tom trijumfu?

Bez greške zabija u finalima kup natjecanja

Prošle je sezone zabio jedan jedini pogodak u Ligi prvaka i to baš kada je trebalo - u finalu Lige prvaka. Zabio je vodeći pogodak protiv Atletica u 15. minuti, a onda je mirno realizirao četvrti jedanaesterac u raspucavanju za pobjedu.

Dvije godine ranije Ramos je također u finalu Lige prvaka, također protiv Atletica, zabio u trećoj minuti sudačke nadoknade za 1:1, a onda je Real u produžetku zabio tri pogotka i osvojio 10. naslov prvaka Europe. U uzvratnoj utakmici polufinala Ramos je na gostovanju u Münchenu kod Bayerna zabio prva dva od četiri pogotka Reala, a mnogi upravo te golove naglašavaju kao jedne od naajvažnijih u karijeri.

U sezoni 2014/2015 Ramos je zabio vodeći pogodak u finalu FIFA-inog Svjetskog klupskog prvenstva u kojem je Real s 2:0 nadigrao argentinski San Lorenzo.

Kada se svi pogoci stave na na jedno mjesto, postavlja se logično pitanje tko je zapravo najvažniji ili najvrijedniji igrač Reala posljednjih nekoliko godina? S obzirom da je nogomet momčadski sport, ne bi trebalo izdvajati igrače, ali ne možemo se oteti dojmu da bi Real bez Ramosa kao vođe i kapetana izgubio barem jedan, ako ne i sva tri velika naslova koja je osvojio u posljednje tri sezone! On je taj koji uvijek podvikne na svoje suigrače, koji ih uvijek hrabri i govori da nije kraj dok sudac ne svira kraj.

Super-kapetan, SR7, Spasitelj Reala... To su samo neki od nadimaka koje je dobio Ramos u posljednje tri sezone. Nakon sinoćnje utakmice u Napulju možemo zaključiti - s punim pravom!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider