Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modrićev zlatni asist

REAL PRVAK EUROPE: Decima sletjela fantastičnim preokretom!

Real Madrid bio je na konopcima u Lisabonu, ali je uspio se vratiti i protiv Atletica osvojiti Ligu prvaka...

U povijesnom prvom gradskom obračunu u finalu Lige prvaka Real Madrid je s 4:1 pobijedio Atletico Madrid i po 10. put postao prvak Europe.

Nakon 12 godina čekanja Kraljevski klub je dočekao osvajanje Lige prvaka, a opsesivnom traženju za Decimom došao je kraj, premda su jednom nogom bili na rubu provalije.

Sve do 93. minute Atletico je imao vodstvo, a onda je Luka Modrić izveo jedan korner, a Sergio Ramos nastavio svoj fenomenalan golgeterski niz (ovo mu je šesti pogodak u zadnjih sedam utakmica) i glavom donio produžetke Realu.

U dodatnih 30 minuta došla je do izražaja fizička moć igrača u bijelim dresovima, kao i širina kadra koju posjeduje Carlo Ancelotti, pa se u posljednjih 10-ak minuta Atletico doslovno raspao, jer nakon što je Bale zabio za totalni preokret, Marcelo i Cristiano Ronaldo su ih posve dotukli.

Vodeći gol za Atletico zabio je branič Diego Godin u 36. minuti nakon velike pogreške Realovog vratara Ikera Casillasa. Nakon jednog kornera Realova obrana nije uspjela izbaciti loptu i Juanfran ju je glavom vratio u kazneni prostor. Ondje je najviši u skoku bio Godin čiji udarac glavom nije bio jak i išao je u luku, ali je u isto vrijeme Casillas neobjašnjivo zaplivao i otišao u prazno. Pokušao je Realov kapetan izbiti loptu prije nego li je prešla gol-liniju, ali u tome nije uspio.

Dugo se vremena činilo da će to biti i jedini pogodak na susretu budući je momčad Diega Simeonea djelovala čvrsto i neprelazno, a Real usprkos nekim prilikama (Bale i Ronaldo) nije uspijevao doći do gola. Onda se dogodila za Atletico fatalna 93. minuta kada Ramos glavom postiže svoj treći ovosezonski pogodak u Ligi prvaka (prethodna dva također je postigao glavom, u uzvratu polufinala protiv Bayerna).

U produžetke je Real ušao nošen valom optimizma nakon kasnog izjednačenja, a u 110. minuti za njihovo je vodstvo zabio Gareth Bale. Zabio je iz odbijanca glavom nakon što je Courtois uspio zaustaviti, ali ne i ukrotiti udarac Angela di Marije. U 118. minuti Marcelo je prizemnim udarcem s ruba kaznenog prostora uspio povećati prednost Reala na 3:1, dok je točku na i postavio Cristiano Ronaldo iz jedanaesterca koji je sam izborio u 120. minuti. Bio mu je to nevjerojatan 17. ovosezonski gol u Ligi prvaka.

Realu je ovo dakle deseti naslov u Ligi prvaka (Kupu prvaka) i prvi nakon 2002., dok je Atletico izgubio i drugi finale koji je igrao (poraženi su i sezone 1973/74).

Inače, Atleticu ovo bio prvi ovosezonski poraz u Ligi prvaka. Do ove utakmice imali su 9 pobjeda i 3 remija.

Liga prvaka, finale:

Real Madrid - Atletico Madrid 4:1 nakon produžetaka (Ramos 90+3, Bale 110, Marcelo 118, Ronaldo 120-11m / Godin 36)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider