Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ronaldo odlučio

Nakon drame kaznenih udaraca Real Madrid ponovno na krovu Europe!

Real Madrid osvojio je 11. naslov prvaka Europe, a Luka Modrić postao je drugi Hrvat s dva naslova u svom vlasništvu...

Nogometaši Real Madrida osvojili su Ligu prvaka nakon što su u velikom finalu u Milanu boljim izvođenjem jedanesteraca slavili protiv gradskog suparnika Atletica s 5-3. U regularnom dijelu je bilo 1-1.

Za Real je u 15. minuti pogodio Sergio Ramos, za Atletico je izjednačio Yannick Ferreira-Carrasco (79), dok je u 48. minuti napadač Atletica Antoine Griezmann je promašio kazneni udarac.

Pogoci s utakmice Real Madrid - Atletico Madrid

Milanski finale ponudio je veliku bitku dvaju madridskih klubova u kojem nije bilo pobjednika nakon 120 minuta, a u raspucavanju jedanaesteraca je spretniji i sretniji bio Real. Tragičar penala bio je branič Atletica Juanfran koji je pogodio vratnicu i jedini promašio s "bijele-točke", a pogodak za 11. krunu "Kraljevskom klubu" zabio je na ovoj utakmici neprepoznatljivi Cristiano Ronaldo.

Atletico je u svom trećem europskom finalu ostao bez premijernog naslova, a izgubili su od Reala i u finalu Lige prvaka prije dvije godine, tada u produžetku (4-1). Luka Modrić je odigrao odlično cijeli dvoboj, dok Mateo Kovačić nije bio u zapisniku za Real.

Dvoboj je počeo velikom prilikom Reala u 6. minuti kada je ubačaj Balea s desne strane došao do Casemira koji u naletu s tri metra pogađa slovenskog vratara Oblaka.

Slovenac ipak nije mogao spriječiti sličnu gužvu u petercu u 15. minuti kada nakon ubačaja Kroosa Bale glavom prenosi loptu na koju Ramos, koji je ipak bio u nedozvoljenoj situaciji (zaleđe), stiže prije vratara i vršcima kopačke pogađa za vodstvo Reala. Kapetan Reala Ramos je bio strijelac i u finalu prije dvije godine protiv Atletica. Momčad Diega Simeonea nije prvom dijelu uspijevala doći do svoje agresivne igre, pa je ostala skoro bez ikakve prilike, a Real je od vodećeg pogotka zaigrao puno opreznije.

Na samom začetku drugog dijela Simeone je uveo još jednog napadača - Belgijanca Carrasca, a već u 46. minuti engleski sudac je dosudio kazneni udarac za Atletico nakon kontakta Pepa i Torresa u kaznenom prostoru Reala. Kazneni udarac je svom snagom izveo Francuz Griezzman i pogodio gredu. U 52. minuti teže se ozlijedio braniča Reala Carvajal, a dvije minute kasnije stoper Atletica Savić iz blizine nogom promašuje cijela vrata.

U 59. minuti i Saul Niguez je zamalo neprecizan, a u 70. minuti Modrić sjajnom loptom upošljava Benzemu koji kreće sam prema vratima Atletica, ali Oblak brani njegov šut. Modrić je u 78. minuti namjestio šansu i Ronaldu, ali je neprepoznatljivi Portugalac pucao mlako u Oblaka. Pola minute kasnije nova gužva u kaznenom prostoru Atletica, Bale prolazi i vratara, ali je njegov šut prema vratima blokiran.

Te tri neiskorištene prilike Realu su se osvetile u 79. minuti kada je Atletico izjednačio. Juanfran je s desne strane uputio prizemnu loptu u peterac, na koju natrčava "joker s klupe" Carrasco i lako pogađa za 1-1. U zadnjih desetak minuta obje su momčadi igrale bez rizika i finale je, kao i prije dvije godine, otišlo u produžetak s rezultatom 1-1.

U produžetku se gotovo ništa nije događalo jer se svakih nekoliko minuta netko od igrača obiju momčadi ostao ležati na terenu i tražio liječničku pomoć zbog umora i grčeva.

REAL - ATLETICO 1-1 (5:3)

Strijelci: 1-0 Ramos (15), 1-1 Carrasco (79)

Promašeni penal: Griezmann (48, Atl)

Jedanaesterci: 1-0 Lucas Vasquez, 1-1 Griezmann, 2-1 Marcelo, 2-2 Gabi, 3-2 Bale, 3-3 Saul, 4-3 Sergio Ramos, Juanfran vratnica, 5-3 Ronaldo

Pred 75.000 gledatelja na stadionu San Siro sudio je Mark Clattenburg iz Engleske.

REAL MADRID: Navas - Carvajal (Danilo, 52), Ramos, Pepe, Marcelo - MODRIĆ, Casemiro, Kroos (Isco, 72) - Bale, Benzema (Lucas Vasquez, 77), Ronaldo.

ATLETICO: Oblak - Juanfran, Savić, Godin, Felipe Luis (Lucas Hernandez, 109)- Saul, Augusto Fernandez (Carrasco, 46), Gabi, Koke (Thomas, 116)- Torres, Griezmann.

Naslov prvaka Europe do sada su osvojila 22 kluba.

OSVAJAČI:

11 – Real Madrid
7 – Milan
5 – Bayern, Barcelona, Liverpool
4 – Ajax
3 – Inter, Manchester United
2 – Juventus, Benfica, Porto, Nottingham Forest
1 – Celtic, HSV, Steaua, Marseille, Chelsea, Borussia Dortmund, Crvena zvezda, Feyenoord, Aston Villa, PSV Eindhoven
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider