Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kiks atletica

Real kaznio Barcelonu u 90. minuti: Modrić briljirao i asistirao

Barcelona i Real Madrid podijelili su bodove u najvećem nogometnom derbiju na svijetu odigravši 1:1 na Nou Campu...

Real Madrid "ukrao je" bod kod Barcelone u najvećem nogometnom derbiju svijeta - El Clasicu! Luka Modrić ubacio je iz slobodnog udarca u 90. minuti, a Sergio Ramos zabio je svoj četvrti pogodak u El Clasicu, prvi na Nou Campu od 2007. godine.

Bio je to skromni El Clasico u prvih 45. minuta u kojima smo vidjeli tek nekoliko poluprilika Real Madrida i "sramežljivu" dominaciju Barcelone. Bilo je puno prekršaja zbog čega je igra obje momčadi bila nepovezana.

Srećom po sve ljubitelje nogometa pogodak je pao u ranoj fazi drugog poluvremena nakon što je Luis Suarez zabio glavom poslije ubačaja Neymara iz slobodnog udarca s lijeve strane. Urugvajac se sjajno izborio za poziciju i neometan matirao nemoćnog Keylora Navasa.

Nakon toga je iz igre izašao naš Ivan Rakitić, a u igru ušao Andres Iniesta. Tu je igra Barcelone dobila novu dimenziju i Katalonci su bili na malo korak od slamanja Reala. Najbolje prilike imali su Neymar u 68. minuti i Messi u 82., međutim obojica su promašili okvir gola prilikom otvorenog šuta za gol!

Kazna je stigla na isteku 90. minute kada je Real izborio slobodni udarac uz aut-liniju s desne strane, a loptu namjestio Luka Modrić. Hrvatski kapetan ubacio je loptu na peterac, a najviši u skoku bio je Sergio Ramos koji je zabio svoj četvrti pogodak u susretima El Clasica, te prvi na Nou Campu nakon 2007. godine.

Podsjetimo, ova kombinacija bila je ubojita i u finalu Lige prvaka 2014. godine, kada je Real Madrid, također u posljednjim sekundama, izvukao remi protiv Atletico Madrida i odveo utakmicu u produžetak. Tada je Modrić iz kornera asistirao Ramosu, a Real je u konačnici slavio s 4:1. Sreći hrvatskog kapetana nije bilo kraja što se jasno vidi i na fotografiji...

Barcelona je u posljednjim sekundama utakmice mogla do pobjede, ali je loptu s gol-crte izbio Casemiro.

Katalonska momčad je u očitoj krizi jer je ovo već četvrti uzastopni remi momčadi Luisa Enriquea, dok je Real već 33 utakmice zaredom bez poraza u svim natjecanjima.

Ivan Rakitić je igrao za Barcu do 60. minute, kada ga je zamijenio Iniesta, dok je kod Reala Modrić odigrao cijelu utakmicu, a Mateo Kovačić je izašao iz igre tri minute prije kraja.

Barcelona je tako propustila priliku da se približi Real Madridu na tri boda zaostatka.

U posljednjoj subotnjoj utakmici Primere nogometaši Atletico Madrida na svom stadionu protiv Espanyola odigrali 0-0. Momčad Diega Simeonea je dominirala, ali nije mogla probiti čvrstu obranu katalonskog sastava. Hrvatski branič Šime Vrsaljko nije bio u postavi Atletica.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider