Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
specijalist za čupanje iz problema

Real na krilima super-kapetana Ramosa slavio u Napulju!

Real Madrid izborio je četvrtfinale Lige prvaka nakon što je i u uzvratu slavio protiv Napolija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Real Madrida izborili su plasman u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom susretu osmine finala u Napulju pobijedili Napoli 3-1 i tako potvrdili pobjedu 3-1 iz prve utakmice.

Napoli je odigrao sjajno prvo poluvrijeme nakon kojeg je vodio 1-0, no to nije bilo dovoljno za podvig. Real je u prvih 12 minuta nastavka zabio dva gola i tako prelomio utakmicu.

NAPOLI - REAL MADRID 1:3

'Kraljevski klub' je izborio plasman u sedmo uzastopno četvrtfinale LP, dok je Napoliju ovo bio tek drugi nastup u osmini finala Lige prvaka i drugo ispadanje. U sezoni 2011/12. ispali su od Chelsea.

Junak utakmice bio je Sergio Ramos koji je izjednačio na 1-1, a kod drugog Realovog gola je Mertens skrenuo njegov udarac u vlastitu mrežu. Pogodak za goste zabio je i Alvaro Morata (90), dok je strijelac za Napoli bio Dries Mertens (24).

Napoli dominirao u prvom dijelu, pa izgorio u drugom

Nadali smo se kako će Marko Rog dobiti priliku od prve minute, no trener Maurizio Sarri pokušao je Real iznenaditi s Brazilcem Allanom. Ivan Strinić nije bio niti na klupi. Kod Reala Luka Modrižć je zaigrao od prve minute, dok Mateo Kovačić nije bio niti na klupi za pričuve.

Napoli je u 'paklu' San Paola od prve minute jurnuo prema suparničkim vratima. Visokom presingom domaćin je pritisnuo Real ne dozvolivši Španjolcima da povežu nekoliko točnih dodavanja.

Prvu priliku Napoli je imao u osmoj minuti, no Slovak Marek Hamšik je s ruba kaznenog prostora pucao pred gola. U 14. minuti Insigne je odlično pucao sa 25 metara, a Navas je krajnjim naporom skrenuo loptu u korner. Napoli je u 24. minuti posve zasluženi stigao do pogotka. Bila je to brza i točna akcija koju je započeo Koulibaly na centru uposlivši Insignea. Ovaj je produžio do Hamišika koji je iz prve gurnuo loptu Mertensu, a sjajni belgijski napadač je udarcem iskosa pogodio suprotni kut Navasova gola.

Pet minuta kasnije Real je iz svoje jedine prilike u prvom dijelu mogao izjednačiti. Cristiano Ronaldo je izašao ispred Pepea Reine, zaobišao španjolskog vratar i pogodio vratnicu. Okvir gola pogodio je i Mertens u 37. minuti, kada je opalio između trojice suparničkih vratara. U posljednjim trenucima prvog dijela Hamšik je još jednom pokušao udarcem izdaleka, ali je Navas obranio.

Spasitelj Sergio Ramos ponovno izvukao Real

Aktualni prvak Europe je u nastavak susreta ušao daleko bolje i u 52. minuti 'Kraljevski klub' je izjednačio. Kroos je ubacio loptu iz kornera, a Ramos glavom zabio za 1-1. U 56. minuti u igru je ušao i Marko Rog umjesto Allana. U 57. minuti gosti su na identičan način stigli do drugog gola. Ponovo je Koos nabacio iz kornera, Ramos pucao glavom, a lopta na putu do gola pogodila Mertensa i prevarila Reinu. U 65. minuti Rog je mogao izjednačiti, no njegov udarac s ruba kaznenog prostora završio je preko gola.

U posljednjim trenucima susreta Alvaro Morata je potvrdio pobjedu gostiju.

Real je u Napulju upisao rekordnu 47. utakmicu u nizu u kojoj je zabio barem jedan pogodak. Rekord je do sada držala Barca sa 44 uzastopne utakmice s minimalno jednom golom.

NAPOLI - REAL MADRID 1-3

NAPULJ. Stadion San Paolo - 60,240 gledatelja; Sudac: Cuneyt Cakir (Turska)

Strijelci: 1-0 Mertens (24), 1-1 Ramos (52), 1-2 Mertens (57-ag), 1-3 Morata (90)

Žuti kartoni: Allan, Diawara

NAPOLI: Reina - Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam - Allan (od 56. Rog), Diawara, Hamšik (od 75. Zielinski) - Callejon, Mertens, Insigne (od 70. Milik). Trener: Maurizio Sarri

REAL MADRID: Keylor Navas - Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo - Modrić (od 80. Isco), Casemiro, Kroos - Bale (od 68. Vazquez), Benzema (od 77. Morata), Cristiano Ronaldo. Trener: Zinedine Zidane

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider