Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Boysi kipte

Ponoćna bomba u Maksimiru: Čelnici Dinama prihvatili šokantan transfer, navijači u nevjerici

Čelnici Dinama prihvatili su ponudu atenskog AEK-a, a znamo što se ljetos dogodilo...

Robert Ljubičić na utakmici Dinama i AEK-a (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

Veznjak Dinama Robert Ljubičić na putu je za Atenu. Zvuči šokantno, ali kako stvari stoje, prijeći će baš u AEK. Spekulira se da će odšteta iznositi 3,5 milijuna eura.

Glavna loža u Maksimiru Panika u Maksimiru, "otkriven" bitan detalj: Teške svađe u Dinamu, dvorske borbe dosežu vrhunac divider

Dinamo je odbio početnu ponudu, ali Grci su se vratili s pojačanom cifrom koja je očito zadovoljila maksimirske šefove. Odluka je morala proći glasovanje Izvršnog odbora jer po novom Statutu svaki transfer veći od tri milijuna mora se raspraviti u IO-u.

Robert Ljubičić prelazi u AEK

Prema informacijama koje stižu iz Maksimira, predstavnici navijača u IO-u Ivan Nauković i Dubravko Skender bili su protiv. I to rezolutno. Vjerujem kako nije potrebno pojašnjavati zbog čega su tako reagirali.

Neshvatljivo im je da čelnici Dinama uopće komuniciraju s vrhuškom AEK-a nakon svega što se dogodilo proteklog ljeta, a kamoli da im se prodaju igrači i to za iznos koji se ne može nazvati nimalo posebnim. Pa, Dinamo je platio Ljubičića tri milijuna kada ga je dovodio iz Rapida!

Kako god, čelnici Dinama povukli su potez koji bi mogao imati dalekosežne posljedice u odnosima s najgorljivijim navijačima. Kako saznajem, prve reakcije Bad Blue Boysa izrazito su negativne, najblaže rečeno. 

Boysi su u cijelom procesu demokratske transformacije maksimirskog kluba do sada bili prilično kooperativni i strpljivi, ali ovo bi mogla biti kap koja će preliti čašu. Dinamovi šefovi igraju se s vatrom.

Boysi kipte

Situacija je u Maksimiru ionako napeta nakon posljednjih transfernih afera, slučaja Brekalo, loših rezultata i upitne financijske slike, a sada bi sve moglo eskalirati. Očito je da tenzije rastu kako se bliže povijesni izbori za Skupštinu, a koji bi mogli dokinuti višegodišnju vladavinu trenutačno vladajuće garniture.



Nadajmo se da će ipak sve ostati u granicama razuma i argumentirane rasprave. O ovom će se sigurno još raspravljati na predstojećoj izvanrednoj sjednici IO-a, koju su zatražili predstavnici navijača, a koja će se održati u ponedjeljak. Tema Ljubičić sigurno će biti na tapeti.

Dogodilo se ono što mnogi navijači Dinama nisu mogli ni zamisliti. Vjerovali su da je to praktički nemoguće nakon svega što se dogodilo, da se čelnici Dinama neće usuditi, no ipak su povukli taj potez. Je li blagajna baš tako prazna ili su motivi drukčiji?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider