Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Afera ide dalje

Slučaj Brekalo diže prašinu: "Niti jedna Dinamova tvrdnja nije istinita"

Iako Josip Brekalo već trenira kao novi igrač Hajduka, u posljednja 24 sata u javnosti se govori gotovo isključivo o tome zašto je propala njegova posudba u Dinamo.

Ne stišava se interes javnosti nakon što je sinoć Dnevnik Nove TV iz povjerljivog izvora dobio na uvid, a potom i prvi objavio posljednji e-mail koji su Fiorentina i Dinamo razmijenili o posudbi Josipa Brekala.

Glavna loža u Maksimiru Panika u Maksimiru, "otkriven" bitan detalj: Teške svađe u Dinamu, dvorske borbe dosežu vrhunac divider

Iz njega se jasno vidi kako je 23. siječnja ove godine na e-adrese svih članova uprave Dinama stigla potvrda talijanskog kluba da Fiorentina pristaje na sve uvjete posudbe te da od kluba iz Maksimira čeka samo da u ugovoru popuni tehnikalije poput upisivanja adrese i službenih predstavnika kluba te potvrdi konačan dogovor, kako bi Brekalo mogao poletjeti za Zagreb na liječnički pregled.

Slučaj Brekalo diže prašinu

Ono što se činilo kao formalnost koja će biti riješena za manje od pola sata pretvorilo se u višesatno čekanje Brekala na aerodromu u Firenci, a potom i shvaćanje da od odgovora Dinama neće biti ništa. Transfer je propao, koji dan kasnije javio se Hajduk i završio posudbu u manje od 24 sata.

A samo nekoliko sati prije nego što smo sinoć dobili na uvid prepisku mailovima, iz Dinama su na upit Dnevnika Nove TV krivicu za propadanje Brekalove posudbe uvelike prebacili na samog igrača i njegova agenta Andyja Baru.

Josip Brekalo Dinamo neugodno iznenađen, slučaj Brekalo ide dalje: U Maksimiru najavljuju tužbe!? divider

"Igrač je više puta razgovarao s trenerom i iznosio svoja razmišljanja i očekivanja i tražio jamstva oko uloge na terenu ako dođe na posudbu u Dinamo. Dinamo je igraču nudio uvjete kojim bi postao najplaćeniji igrač u klubu, ali ih je igrač odbio jer ih je smatrao nedovoljnima. Po medijskim izvještajima igrač i agent su u Hajduku pristali na znatno niže financijske uvjete te su stoga očito postojali neki drugi motivi agenta i igrača za njihovu konačnu odluku i dolazak na posudbu u Hajduk", stoji u priopćenju Dinama.

Andy Bara: "Niti jedna Dinamova tvrdnja nije istinita"

Zatražili smo danas odgovor Andyja Bare na izneseno, a on nam je telefonski poručio kako citiramo:

"Niti jedna Dinamova tvrdnja nije točna niti istinita, ali zaista nema namjeru dalje komentirati ili diskutirati bilo što na ovu temu."

Dodatna objašnjenja jutros smo potražili i u Dinamu, ali na naš službeni upit i četiri pitanja koja smo im još jutros poslali odgovor nismo dobili. No kasno poslijepodne klub iz Maksimira oglasio se priopćenjem na svojoj službenoj stranici, naglasivši kako je neugodno iznenađen grubim kršenjem poslovne prakse i neovlaštenom objavom dijela komunikacije između dvaju klubova.

Dinamova objava na društvenim mrežama Pogledajte što je Dinamo objavio: Poruka Brekalu ili najava povratka Mislava Oršića? divider

"Želimo naglasiti da objavljeni e-mail ne prikazuje situaciju u cijelosti, već je iskorišten za prikazivanje situacije izvan konteksta. Klub i dalje u potpunosti ostaje pri svom priopćenju da s igračem nije uspio usuglasiti uvjete za njegov dolazak u Dinamo.

Sukladno komunikaciji između AFC Fiorentina i GNK Dinamo, klub više neće javno komentirati navedeni slučaj i zadržava pravo na poduzimanje svih raspoloživih pravnih radnji za zaštitu oba kluba protiv osobe koje je neovlašteno i protupravno objavila dio poslovne komunikacije", stoji u drugom priopćenju Dinama o slučaju Brekalo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider