Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uzvraća udarac

Pogledajte što je Dinamo objavio: Poruka Brekalu ili najava povratka Mislava Oršića?

Dinamo se na društvenim mrežama oglasio nekoliko minuta prije objave novog priopćenja o slučaju Brekalo…

Dinamova objava na društvenim mrežama (Foto: X/Dinamo)

Nekoliko minuta prije nego što je objavio novo priopćenje o slučaju Brekalo Dinamo se oglasio indikativnom objavom i na svojem X profilu.

Josip Brekalo Dinamo neugodno iznenađen, slučaj Brekalo ide dalje: U Maksimiru najavljuju tužbe!? divider

Maksimirski klub podigao je fotografiju bez posta. Na fotografiji je sjeverna tribina maksimirskog stadiona, na kojem su smješteni Bad Blue Boysi, najgorljiviji navijači Dinama, a ispod tribine Dinamovi igrači stoje s transparentom na kojem piše: „Nema većeg kluba od Dinama.“

Dinamo objavio znakovitu fotografiju

Na transparentu su podebljana slova M i O, a to su inicijali bivšeg igrača Dinama Mislava Oršića.

Kao što je poznato, Oršić je autor tog citata. Kada su ga svojedobno pitali zašto ne ode u neki veći klub, Oršić je odgovorio:

"Da vas ispravim, nema većeg kluba od Dinama."

Cinici će primijetiti da je Oršić to izjavio nakon lavovskog povećanja plaće, a poslije najave da želi prijeći u engleski Burnley u siječanjskom prijelaznom roku 2022.

Slučaj Brekalo diže prašinu

Iako se transfer u jednom trenutku činio gotovom stvari, Dinamova Uprava ipak mu je spustila rampu, a zauzvrat je dobio bolji ugovor i postao je najbolje plaćeni igrač Dinama.

Glavna loža u Maksimiru Panika u Maksimiru, "otkriven" bitan detalj: Teške svađe u Dinamu, dvorske borbe dosežu vrhunac divider

Kako god, taj je citat ostao upamćen i rado ponavljan od strane najgorljivijih navijača Dinama, koji su Oršiću taj transparent posvetili krajem kolovoza 2022. na utakmici s Osijekom, kada je upisao 200. nastup u dresu Dinama.

Oršić je u međuvremenu prešao u Southampton, a potom i u turski Trabzonspor, gdje se prošlog ljeta teško ozlijedio na treningu. Trenutačno je u procesu oporavka od operacije koljena i već nekoliko puta se spekuliralo u medijima kako bi se mogao vratiti u Dinamo.

Poruka Brekalu i najava povratka Mislava Oršića?

Nije jasno je li ova fotografija upućena njemu ili možda Josipu Brekalu, koji je bio na pragu povratka u Dinamo, no u kopernikanskom obratu završio je u Hajduku.

Nastala je afera i međusobno optuživanje dviju strana zbog čega je propao transfer u Dinamo, koji se u jednom trenutku činio posve izvjesnim, no propao je u posljednjem trenutku zbog još uvijek nejasnih razloga.

Pisalo se da je Brekalo bio silno razočaran i uvrijeđen, navodno se osjećao prevarenim i izigranim. Već je imao kofere u rukama i navodno je pristao na sve Dinamove uvjete. Talijanski i hrvatski mediji pisali su da je čekao samo potvrdni poziv iz Maksimira da krene put Zagreba, a onda je stigla šokantna odbijenica. Iza te priče ostali su dugački repovi i još se rastežu.

Iz Dinamova priopćenja može se zaključiti da u Maksimiru razmišljaju o podizanju tužbe zbog javne objave elektronske korespondencije s Fiorentinom, koja je izašla u medije.

Je li ova fotografija svojevrsna poruka Brekalu, koji je Dinamovo dijete, što bi se moglo zaključiti po terminu objave, ili u Dinamu možda razmišljaju o Oršićevu povratku, čime bi Modri uzvratili udarac Hajduku, koji je nedavno doveo i Brekala i Ivana Perišića?

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider