Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
neočekivano

Zbog Dinama odabrao Hrvatsku, a sada bi mogao ostvariti transfer u AEK: Prva ponuda odbijena

Robert Ljubičić na meti je atenskog AEK-a.

Robert Ljubičić (Foto: Ronald Gorsic/Cropix)

Dinamo bi uskoro mogao ostvariti neočekivani transfer, a riječ je ovaj put o prodaji igrača. Robert Ljubičić bi mogao biti transferiran u redove grčkog AEK-a koji bi igrača Modrih želio vidjeti u svojim redovima, no zasad na Maksimiru nisu zadovoljni ponudom.

Ako se transfer i dogodi, bilo bi to veliko iznenađenje jer Dinamo i AEK nemaju baš bajne odnose nakon sukoba Bad Blue Boysa i navijača AEK-a u Ateni.

Ljubičić je doveden iz Austrije kao zamjena za Arijana Ademija, no u nedostatku lijevog beka tadašnji trener Dinama Ante Čačić stavio ga je na poziciju lijevog beka.

Nadao se pozivu Zlatka Dalića

Stigao je iz bečkog Rapida za tri milijuna eura, najavljen je kao veliko pojačanje u veznom redu Modrih, no Dinamo je puno uložio u njega, a malo dobio.

Ljubičić se izgubio u silnim rotacijama, pa je pao i u formi, a karijeru bi mogao oživjeti baš u Grčkoj.

Ljubičićev brat igra za reprezentaciju Austrije, a to je isto mogao i on, no igrač Dinama odabrao je reprezentaciju Hrvatske i zatvorio vrata Austriji. Nadao se pozivu Zlatka Dalića, i to već za Euro, no strašan pad u igri ga je unazadio.

Komentirao ga i Kustić

Spomenuti igrač prema Transfermarktu vrijedi tri milijuna eura koliko je AEK spreman platiti, a ugovorom za Dinamo vezan je do 2027. godine. Modri će pokušati vratiti uloženo, no to će teško uspjeti.

Ljubičić je za Dinamo upisao 78 nastupa, zabio je šest golova i dodao devet asistencija.

"Raduje nas odluka kako će Robert moći nastupati za hrvatsku reprezentaciju te vjerujemo da će osnažiti konkurenciju u kadru Zlatka Dalića. Zahvaljujem rukovodstvu GNK-a Dinamo, na čelu s predsjednicom Vlatkom Peras, na podršci Robertu i HNS-u u ovom procesu, kao i našem tehničkom direktoru Pletikosi i administraciji Saveza, koji su još jednom odradili vrhunski posao u komunikaciji prema igraču i prema FIFA-i. Naravno, najviše me veseli što su Robert i njegova obitelj odabrali igranje za Hrvatsku, što potvrđuje koliko je snažan kult naše reprezentacije i s koliko domoljublja naši ljudi odgajaju svoju djecu u inozemstvu.

Na Robertu je da se svojim igrama nametne izborniku, a ja mu želim dobrodošlicu u hrvatsku nogometnu obitelj", izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić prije godinu dana.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider