Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kriza u Maksimiru

Pozadina Dinamova velikog transfera: Tko je minirao Brekala i kakve to veze ima s novim trenerom?

Josip Brekalo već je spakirao kofere i praktičkih ih držao u rukama kada je dobio vijest da nema ništa od prelaska u Dinamo…

Josip Brekalo (Foto: Darko Tomas / CROPIX)

„Jučerašnji dan je bez sumnje bio naporan za Fiorentinu. Ali tako je bilo i za Josipa Brekala“, piše Fiorentina News, talijaski portal posvećen samo Violama.

Zvonimir Boban Kucnuo je trenutak za Bobanov povratak u Dinamo: Samo treba reći DA… divider

„Igrač je već imao torbe u rukama, spremao se za Zagreb i već je prihvatio Dinamove (smanjene) uvjete, kako bi se vratio u grad i klub u kojem je odrastao“, piše Fiorentina News i pojašnjava da je iskrsnuo problem zbog trenera Dinama koji je na pragu otkaza.

Brekalo silno razočaran

“Dinamo mijenja trenera i još ne znaju hoće li novi trener htjeti Josipa u momčadi”, citiraju Talijani izjavu Brekalova menadžera Andyja Bare.

U Fiorentini se toplo nadaju da nije sve propalo što se tiče mogućeg Brekalovog angažmana do kraja prijelaznog roka.

„Viole se nadaju da će ga uspjeti prodati, čime se automatski otvara mjesto za novo pojačanje“, zaključuje talijanski portal.

Zvonimir Boban Nogometni svijet raspisao se o potresu u UEFA-i: Talijani tvrde da je Boban odbio otpremninu divider

Nije teško zaključiti da je Brekalo silno razočaran. Takve vijesti stižu iz njegove neposredne okoline. Očito se nadao da će prijeći u Dinamo i nametnuti se izborniku Zlatku Daliću do prijave putnika za predstojeći Euro u Njemačkoj.

S kime je točno pregovarao?

Je li Brekalo imao kakvo čvrsto obećanje čelnika Dinama i s kime je zapravo bio u kontaktu, to je teško reći. Situacija u Maksimiru prilično je šizofrena. Ima nekoliko struja i svatko vuče na svoju stranu. Šokantni poraz od Lokomotive do maksimuma je zategnuo situaciju.

Jakirovićev status samo je djelomično, prilično prozirno opravdanje. Igrače ne kupuje trener nego klub. Ako je, pak, istina da se odustalo od Brekala zbog toga što je Jakirović na pedali, to je onda tek neozbiljno i amatersko vođenje kluba.

Igor Štimac u Maksimiru Hajduk preuzima ulogu favorita: Gura se šokantna opcija! Je li moguće da Štimac preuzme Dinamo!? divider

To bi bio jasan pokazatelj da u Maksimiru zapravo ne postoji nikakva klupska politika, da se luta od trenera do trenera, od mišljenja do mišljenja. Tako se ne može nigdje stići.

Dvorske borbe

Međutim, prema informacijama koje imam, dojam je da se nije odustalo od Brekala samo zbog toga što je Jakirovićev status opasno zaljuljan. Možda najmanje zbog toga jer ostaje pitanje i je li Jakirović uopće želio i koliko Brekala? Jedno su javne priče, a drugo privatne.

Informacije govore da su se oko tog transfera vodile dugotrajne dvorske borbe. Jedna od ključnih struja uporno je odbijala pristati na ponuđeni modalitet transfera, koji je opet nametala druga ključna grupacija.

Bruno Petković i igrači Dinama protiv Lokomotive Jakirović nije šef i to svi vide: Je li Petković zapravo najveći problem Dinama i što će mu sad Brekalo? divider

I kada se činilo da je otpor slomljen, dogodio se šok protiv Lokomotive koji je dao pogonsko gorivo dužnosnicima koji su smatrali da je to u osnovi loš posao za Dinamo i da se tako ne mogu obavljati transferi i rasipati klupski novac. U tom kontekstu Jakirovićev poljuljani status ima veze s odustajanjem od Brekala.

Mala bara, puno krokodila

E, sad, jesu li već obavljeni neki provizorni razgovori s mogućim kandidatima za novog trenera, te je li se razgovaralo o dovođenju Brekala i što o tome misle kandidati, drugo je pitanje.

Očito je da u toj priči ima svega, a kao i uvijek iza svega stoji cifra, odnosno tko bi u toj priči pokupio vrhnje. Maksimirska bara sve je manja, a krokodila je sve više. I nema za svakoga mesa koliko bi htio tako da je sve teže doći do dogovora po bilo kojem pitanju. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider