Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hrvati su danas glavna vijest

Nogometni svijet raspisao se o potresu u UEFA-i: Talijani tvrde da je Boban odbio otpremninu

Zvonimir Boban jutros je napustio vrhušku UEFA-e.

Zvonimir Boban (Foto: Afp)

Legendarni Vatreni Zvonimir Boban odlučio je napustiti UEFA-u, jutros je objavio otvoreno pismo kojim je objavio tu odluku.

Ubrzo se oglasila UEFA sa svojim priopćenjem.

"UEFA želi objaviti sporazumni odlazak Zvonimira Bobana iz organizacije. Boban se pridružio organizaciji 2021. godine kao šef nogometa i pokrenuo nekoliko značajnih projekata u tehničkom razvoju, uključujući uspostavu nogometnog odbora UEFA-e i nogometnog foruma mladih. UEFA izražava svoju zahvalnost gospodinu Bobanu na njegovoj predanoj službi i želi mu svu sreću u budućoj karijeri", stoji u priopćenju.

Zvonimir Boban Kucnuo je trenutak za Bobanov povratak u Dinamo: Samo treba reći DA… divider

Bjelica i Boban na naslovnicama svjetskih medija

Najveći svjetski mediji danas su puni Hrvata na naslovnicama, nakon sinoćnjeg ekscesa Nenada Bjelice, na red je došao Zvonimir Boban. Gotovo svi su se raspisali o potresu u UEFA-i i razdoru između Čeferina i našeg brončanog iz Francuske.

Slovenci naglašavaju kako je ovo "težak udarac" za predsjednika Čeferina jer ga je "napustio bliski suradnik i prijatelj". Talijanska Gazzetta izašla je s nešto točnijim informacijama, tvrde da Boban odlazi zbog neslaganja s promjenom statuta koju želi Čeferin, ali i dodaju bitnu stavku.

''Boban je čak je zatražio i da ne dobije nikakvu otpremninu'', pišu Talijani.

Čolina i Mujakić Hajduk se nadao njegovom povratku, ali on je odabrao drugi put: Karijeru nastavlja kod hrvatskog trenera divider

As dodaje da se radi o delikatnom trenutku: ''Bobanov odlazak se dogodio manje od mjesec dana prije Kongresa UEFA-e u Parizu'', te potvrđuju da Čeferin polako gubi kompas na vrhu UEFA-e.

Boban je stao iza svojih riječi, L'Equipe dodaje da je raskol došao jer je Čeferin ''okrenuo leđa vrijednostima'' koje je zastupao prilikom izbora 2016. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider