Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nedozrela zvijezda

Real uzdrman i prijeti mu novi strašan udarac: Kraljevi moraju riješiti glavni problem

Real Madrid spašava sezonu protiv Ajaxa u osmini finala Lige prvaka...

Galerija Junior Vinicius (Foto: AFP) Luka Modrić (Foto: AFP) Rakitić i Modrić (Foto: AFP) +4 Luka Modrić i Leo Messi (Foto: AFP)

Sudar s Ajaxom na Santiago Bernabeuu u koji Real ulazi s prednošću 2:1 je za Madriđane biti ili ne biti.

Nakon dvostrukog poraza od Barcelone u utvrdi Reala upalili su se svi alarmi. Prvenstvo je izgubljeno, Kup kralja je izgubljen - sve su karte bačene opet na Ligu prvaka.

Luka Modrić bio je pod paljbom španjolskih medija na press-konferenciji uoči utakmice s Ajaxom. Čim je sjeo pred novinare, brzo je dao odgovor na pitanje o aktualnoj krizi.

„Za Real se uvijek pretpostavlja da je mrtav a Real se uvijek nekako vrati“, kazao je Modrić.

I to je, ruku na srce, istina jer Real dominira Ligom prvaka već nekoliko godina. I dok opet Josea Mourinha povezuje s klupom Reala, Solari kojeg se smjenjuje svatko tri dana ovako komentira tu situaciju.

„Ovaj klub ima, i uvijek je imao, više kandidata nego Julia Roberts. Mislim da je to normalno.“

Kraljevi psihološki uzdrmani

Kolega Ivica Medo, kolumnist portala GOL.hr koji godinama prati trinaestostrukog prvaka Europe, upire prstom u jednu stvar koja je posebno poljuljala planet Real posljednjih dana.

„Izgubili su primat u međusobnim dvobojima s Barcelonom nakon 87 godina. To nije važno samo zbog ta tri boda, nego zbog imidža, rejtinga, a Real ga gradi na tome da je bolji od Barcelone. Sad ga je Barcelona prešla u jedinome u čemu ga može prijeći“, ističe kolega Medo.

Najveći problem Reala: Godine skrivanja iza leđa Ronalda, Vinicius uči da je najteže zabiti Momčad Real Madrida (Foto: AFP) Vinicius Junior (Foto: AFP) Vinicius Junior (Foto: AFP) +3 Junior Vinicius (Foto: AFP)

Posebno je pitanje - nezadovoljni Gareth Bale. Evo što kaže Modrić:

„Možda trenutačno nije u najboljoj formi, no on je gladan, on radi, on želi raditi i on želi biti stari Bale i pomoći momčadi do kraja sezone. Ne slažem se da je ovo njegov kraj, ima još puno toga za dati Realu.“

Kolega Medo misli da Bale neće tako lako napustiti Real.

„Ako dovedu nekoga od trojca Mbappe, Hazard, Neymar, onda će vjerojatno prodati Balea. No ako ne dovedu, Perez će se teško riješiti igrača koji je velik marketinški kolač. Još uvijek on može, samo je on nezadovoljan. To je stvar loše atmosfere, a ne kvalitete.“

"Vinicius nije dozreo da bude glavni igrač Reala"

I tu se postavlja pitanje efikasnosti. Solari ignorira Balea i pogotovo Isca, a mladi Vinicius je stavljen u kopačke Cristiana Ronalda.

„Nije on dozreo da bude glavni Realov igrač. Lopta je u njegovim nogama, a realizacija je dosta loša. Vi u Realu ako imate loptu u nogama, morate zabijati. Hrane ga loptama kao krilnog napadača, na njega se igra, puno akcija ide preko njega, kao što je negda išlo preko Ronalda i koji je te akcije često pretvarao u golove. Možda će to raditi i Vinicius za godinu ili dvije, ali Real nema vremena čekati, to je klub koji traži pobjede sad i odmah“, kaže kolega Medo.

Modrić priznaje da Realu jako nedostaje Ronaldo.

„Cristiano je zabijao 50 pogodaka po sezoni i ne postoji nitko tko toliko zabija, ali neki naši napadači moraju bolje proraditi. Ne moraju zabiti 50, nego barem dvadesetak. To nam nedostaje.“

Odgovor na pitanje je li ovo potpuno promašena sezona za kraljeve ili nas čeka novo Realovo pobjedničko euro proljeće, dobit ćemo večeras.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider