Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"real će uvijek biti u vrhu"

Modrić zavapio za Cristianom Ronaldom, progovorio o glasinama da se Mourinho vraća

Modrić je nakon dvaju uzastopnih poraza od Barcelone otkrio da im Cristiano Ronaldo jako nedostaje, ali i da je unutar svlačionice Reala sve pod kontrolom.

Luka Modrić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Luka Modrić bio je gost konferencije za novinare uoči uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Ajaxa. Hrvatski kapetan odgovarao je na pitanja novinara, koje je zanimalo gotovo sve, samo ne Ajax.

* Kako vidite uzvratnu utakmicu protiv Ajaxa?

"Za nas je utakmica Lige prvaka uvijek posebna. Igramo protiv jako dobre, mlade i ambiciozne momčadi. Ovo je možda i ključna utakmica sezone. Želimo igrati u četvrtfinalu i znamo da neće biti lagano."

Bale je navodno sretan i motiviran

* Kakvo je raspoloženje u momčadi?

"Kada izgubite dvije uzastopne utakmice protiv najvećeg rivala, ne možete se osjećati dobro. Dobro je da utakmica protiv Ajaxa dolazi vrlo brzo, tako da nemamo vremena tugovati i žaliti za nečime. Moramo zaboraviti što se dogodilo i gledati prema naprijed. Mislim da smo dobro odigrali u utakmici Kupa kralja, ali nas jednostavno gol nije htio."

* Kakva je situacija s Garethom Baleom? On je prije kraja posljednje utakmice s Barcelonom napustio stadion.

"Sve je u redu. Ponekad se dogodi da igrači nisu u formi. On je sretan, te trenira i igra s velikom željom. Ono što je napravio do sada za klub nije lako zaboraviti. Želi raditi, želi biti onaj stari Gareth Bale. Može jako puno toga ponuditi našoj momčadi, a to će se dogoditi samo s konstantnim radom."

Nije htio o glasinama da se Mourinho vraća

* Pojavile su se glasine da klub pregovara o povratku Josea Mourinha na klupu?

"Ne bavimo se glasinama. Koncentrirani smo na sebe. Svijet će uvijek govoriti stvari o Real Madridu i mi tu ne možemo ništa."

* Mnogi već vide sezonu kao neuspjeh?

"Svi su nas otpisali i nakon sezone 2015. kada nismo osvojili ništa, a svi znate što smo napravili nakon toga. Tri uzastopne Lige prvaka smo osvojili."

Otkrio da Cristiano Ronaldo jako nedostaje

* Koliko nedostaje Cristiano Ronaldo ovoj momčadi?

"On je igrač koji bi nedostajao svim momčadima. Nemoguće je pronaći zamjenu za Cristiana. Ono što je on napravio za klub... Naravno da nam nedostaje. Klub nastoji kroz nekoliko igrača nadoknaditi nedostatak koji se javio njegovim odlaskom. Cristiano je zabijao po 50 golova u sezoni i to je jednostavno nemoguće nadomjestiti.

Neki igrači moraju istupiti. Ne da bi zabijali 50 po sezoni, ali kada bi se ta brojka podijelila na dvojicu, trojicu igrača, to bi bilo dobro. To je naš najveći problem ove sezone. U Kupu smo stvarali prilike, ali nismo mogli zabiti. Klub je stavio vjeru u druge igrače poput Balea, Asensia, Benzemu, Mariana Diaza i Viniciusa.

Jednostavno, ponekad stvari ne idu onako kako bsmoi mi htjeli. Jedini način da riješimo sve probleme jest to da zajedno radimo na njima. Real će uvijek biti u nogometnom vrhu, ponekad neće biti na samom vrhu, ali uvijek će se vraćati na njega kad-tad."

Igrači održali sastanak u svlačionici

* Jeste li danas imali sastanak igrača unutar svlačionice? Kasnili ste s početkom treninga pola sata.

"Ne mogu vam reći o čemu smo razgovarali, ali okupili smo se kao obitelj i porazgovarali. Razgovor je prošao jako dobro. Još je uvijek ostalo jako puno od ove sezone i nemamo namjeru odustati od bilo čega."

* Kako ste zadovoljni sa svojom igrom?

"Nisam dobro krenuo u sezonu i trebalo mi je da uhvatim ritam nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji. Mislim da sam sada pronašao formu. Radim sve kako bih pomogao momčadi u svim aspektima igre."

Utakmica Real Madrida i Ajaxa na rasporedu je u utorak s početkom u 21 sat.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider