Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Povijesna pobjeda

Rakitić odlučio El Clasico: Sjajan gol za novo slavlje Barcelone u Madridu

Barcelona je pobijedila Real 1:0 u Madridu u 26. kolu španjolskog prvenstva…

Galerija Ivan Rakitić (Foto: AFP) Lionel Messi i Casemiro (Foto: AFP) Ivan Rakitić i Jordi Alba slave pogodak protiv Reala (Foto: AFP) +1 Rakitić i Modrić (Foto: AFP)

Nastavljaju se katalonski dani u Madridu. U svega četiri dana Barcelona je drugi put na Santiago Bernabeu pobijedila Real Madrid.

U srijedu su Katalonci u uzvratnom susretu polufinala Kupa kralja pobijedili 3-0 izborivši finale nakon što je prvi susret završio 1-1, a večeras je Barcelona u derbiju 26. kola Primere slavila sa 1-0 i najvećeg rivala potpuno izbacila iz utrke za naslov. Barca sada ima čak 12 bodova više od 'Kraljevskog kluba'.

Rakitić odlučio El Clasico

Pobjednički pogodak postigao je Ivan Rakitić u 26. minuti.

Hrvatski reprezentativac, koji je bio jedan od najboljih igrača utakmice, je nakon proigravanja Sergia Roberta malo iskosa jurnuo prema domaćem vrataru i lijepim udarcem potkopao Thibauta Courtoisa za vodstvo Barcelone i svoj treći gol ove sezone u prvenstvu.

Real strahuje, Barca ima veliku šansu: Ovo se ne pamti i može ući u povijesti! Barcelona (Foto: AFP) Momčad Real Madrida (Foto: AFP) Real Madrid (Foto: AFP) +4 Junior Vinicius (Foto: AFP)

Najbolje prilike za Real u prvom poluvremenu imao je Luka Modrić koji je dva puta opasno zaprijetio. U 23. minuti njegov je udarac blokirao Pique, a 44. minuti je pucao glavom preko gola.

Prvu priliku u nastavku imali su gosti. Suarez je u 52. minuti na centru 'ukrao' loptu i krenuo sam prema vratima Reala, ali se spetljao.

U 60. minuti domaćin je mogao izjednačiti nakon što se Rakitić poigravao i izgubio loptu u svom kaznenom prostoru. Pucao je Vinicius, ali je udarac blokirao Lengelet. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika mogao je riješiti Dembel u 70. minuti, no Francuz je pucao pored gola, premda je na drugoj stativi imao samog Suareza.

Nakon 87 godina Barca povela protiv Reala u međusobnom omjeru

Bio je to već šesti 'el clasico' u nizu u kojem Real nije uspio slaviti, pri čemu je Barca upisala četiri pobjede, a dvije utakmice su završile bez pobjednika. Pobjeda je važna i u povijesnom kontekstu, jer je Barcelona prvi put nakon 87 godina povela u međusobnim ogledima s Realom. Barcelona sada ima 96 pobjeda, a Real 95.

Najveće iznenađenje u subotnjim utakmicama priredila je Huesa koja je pobijedila Sevillu sa 2-1. Bila je to tek peta pobjeda 'fenjeraša' ove sezone, a s ova tri boda Huesca je produžila nadu u mogući prvoligaški spas.

Juan Pablo Anor je doveo domaćine u vodstvo u 7. minuti, a izjednačio je Wissam Ben Yedder u 84. minuti iz kaznenog udarca. Kada se već činilo kako će susret završiti bez pobjednika, Ezequiel Avila je u osmoj minuti nadoknade izazvao oduševljenje na El Alcorazu. Marko Rog je za Sevillu igrao posljednjih 15 minuta.

Alaves iskoristio kiks Seville

Poraz Seville sjajno je došao Deportivo Alavesu koji je gostovanju pobijedio Villarreal sa 2-1 skočivši na četvrto mjesto na ljestvici koje vodi u Ligu prvaka.

Alaves je poveo golom Guillerma Maripan u 54. minuti, no šest minuta kasnije izjednačio je Santi Cazorla iz jedanaesterca. Pobjedu gostima donio je Takashi Inui u 77. minuti.

Espanyol je pobijedio Real Valladolid sa 3-1, a Duje Čop nije igrao za goste.

Na ljestvici vodi Barcelona sa 60 bodova, Atletico Madrid ima 50, a Real Madrid 48. Četvrti je Alaves sa 40 bodova.

REZULTATI:

Real Madrid - Barcelona 0-1 (RAKITIĆ 26)
Espanyol - Real Valladolid 3-1 (Iglesias 1, Hermoso 55, Wu Lei 65 / Alcaraz 17)
Villarreal - Alaves 1-2 (Cazorla 61-11m / Maripan 54, Inui 77)
Huesca - Sevilla 2-1 (Anor 7, Avila 90+8 / Ben Yedder 84-11m)

U petak:
Rayo Vallecano - Girona 0-2 (Stuani 30, 85)

U nedjelju:
Eibar - Celta Vigo
Real Betis - Getafe
Real Sociedad - Atletico Madrid
Valencia - Athletic Bilbao

U ponedjeljak:
Leganés - Levante

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider