Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
navijači zazivali njegovo ime

Mourinho se oglasio o povratku u Real: "Klub broj jedan na svijetu"

Ime 56-godišnjeg Portugalca, slobodnog nakon što je u prosincu dobio otkaz u Manchester Unitedu, osvanulo je u španjolskim medijima kao moguća zamjena za Santiaga Solarija.

Jose Mourinho (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Portugalski nogometni stručnjak Jose Mourinho, koji je na klupi Real Madrida bio od 2010. do 2013. godine, dao je u ponedjeljak do znanja da ne bi imao ništa protiv povratka u Kraljevski klub.

Ime 56-godišnjeg Portugalca, slobodnog nakon što je u prosincu dobio otkaz u Manchester Unitedu, osvanulo je u španjolskim medijima kao moguća zamjena za Santiaga Solarija poslije dva poraza od Barcelone. Navijači Reala su nakon drugog poraza od mrskih rivala u tjedan dana zazivali njegovo ime u utrobi Santigao Bernabeua...

"Vratiti se u klub u kojem sam bio? U klub s pravom strukturom i pravim ambicijama, ne bih imao nikakav problem. Ponos je kada klub u kojem si bio želi da se vratiš raditi ondje. No zasad mi se to dogodilo s Chelseam, ne s Real Madridom. Sviđa mi se Španjolska, no ne biram klub zbog klime. To je klub broj jedan na svijetu, sa 13 naslova prvaka Europe", rekao je Mourinho u razgovoru za medijsku kuću beIN Sports.

"Jedan od mojih najboljih osjećaja u nogometu bio je povratak u Chelsea, kada te ljudi zovu drugi put znači da znaju kako si dobar. To je sjajan osjećaj", dodao je Portugalac koji je vodio Chelsea od 2004. do 2008. godine pa opet od 2013. do 2016.

Solari: "Ovaj klub ima više kandidata od Julije Roberts"

Mourinho je s Real Madridom osvojio jedno španjolsko prvenstvo, kup i superkup. Njegovo ime kao mogućeg kandidata za ponovno preuzimanje klupe Real Madrida pojavilo se nakon što je momčad pod vodstvom Solarija izgubila u subotu doma s 0-1 od Barcelone u prvenstvu, čime zaostaje dvanaest bodova za Kataloncima, i nakon što je u srijedu također na Santiago Bernabéu bila poražena u kupu od Barcelone s 0-3.

Novinari su Solarija u ponedjeljak na konferenciji za medije upitali o glasinama oko povratka Mourinha.

"Ovaj klub je uvijek imao više kandidata od Julije Roberts“, odgovorio je Solari. Upitan zatim koga bi ta glumica izabrala između njih dvojice rekao je: "Dobro pitanje, trebalo bi pitati nju".

Luka Modrić, kojem je Mourinho bio prvi trener u Real Madridu u kolovozu 2012., odgovorio je na konferenciji za medije: "Mi ne obraćamo pažnju na glasine, usredotočeni smo sami na sebe. U svijetu Real Madrida se stalno govori o takvim stvarima, to ne možemo izbjeći".

Europski prvak Real Madrid će u utorak pred svojom publikom odigrati uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Ajaxa nakon što je bio pobijedio s 2:1 u Amsterdamu.

"Bez obzira što Real ne igra dobro, može osvojiti Ligu prvaka"

"Pogledate li što Real Madrid radi u Europi, u fazi ispadanja, gdje su veliki morski psi... kada počinje pravo natjecanje...to što je napravio ondje u posljednjih pet godina je fantastično“, rekao je Mourinho. "Vratite li se do mog vremena na klupi to je sedam polufinala u sedam godina. U pet godina, četiri finala i četiri pobjede. Apsolutno nevjerojatno", dodao je.

Osvrnuo se zatim na španjolsko prvenstvo koje je Real Madrid posljednji put osvojio 2017. godine, a prije toga 2012. pod vodstvom Mourinha.

"No kada pogledate ono što ja zovem maratonima (prvenstvo) gdje je potrebno biti stabilan, regularan i snažan od kolovoza do svibnja, osvojili su prvenstvo dva puta u zadnjih deset godina. Postoji veliki raskorak između uspjeha u Ligi prvaka i onoga u prvenstvu", rekao je. Na pitanje što je važnije, prvenstvo ili Liga prvaka, odgovorio je:

"Pitate li bilo kojeg igrača, reći će vam da je El Dorado Liga prvaka. Bez obzira što Real Madrid ne igra dobro, može osvojiti Ligu prvaka. Čak ako i ne uspije u tome, ostat će da ju je osvojio četiri puta u zadnjih sedam godina. Liga prvaka je cilj, san, kada recimo svake godine osvojiš prvenstvo a ne uspijevaš doći do tog trofeja".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider