Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ramos na udaru

Tuga i bijes u Madridu nakon povijesnog šoka: Mourinho sipao komplimente za Rakitića

Puno je reakcija na drugi El Clasico u istom tjednu...

Ivan Rakitić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Real Madrid izgubio je i drugi El Clasico u svega četiri dana. Majstorskim golom Ivana Rakitića Barcelona je minimalno slavila u Madridu i zadala težak udarac najvećim rivalima.

Madriđane ne boli toliko gubitak bodova jer Barca je odavno odmakla na tablici, koliko činjenica da je Barcelona sada bolja u međusobnim omjerima. Zahvaljujući Rakitićevu golu, Katalonci su došli do 96. pobjede naspram 95 Realovih i prvi put nakon 87 godina preuzeli vodstvo na vječnoj ljestvici.

Očekivano, u Madridu vlada turobna atmosfera nakon dva uzastopna poraza od najvećih rivala. Madridski mediji javljaju da je ključalo u utrobi Santiago Bernabeua; bijesni navijači pozivali su na odlazak Pereza i Balea te povratak Josea Mourinha.

A upravo je Mourinho, danas televizijski komentator, privukao dosta pažnje svojim komentarima na El Clasico. Posebno je nahvalio Ivana Rakitića koji je u maniri rasnog napadača prebacio Thibauta Courtoisa i riješio utakmicu.

Mourinho nahvalio Rakitića i branio Ramosa

''Ovo već dugo želim reći: za mene je Rakitić jedan od najpodcjenjenijih igrača na svijetu. Fantastičan je u svakom aspektu, radi puno posla u obrani i kompenzira Messijev defanzivni učinak. S loptom je fantastičan, bira jednostavna i efikasna rješenja'', rekao je i završio u sarkastičnom tonu.

gol expired Slavni klub u krizi: Nakon teške blamaže navijači upali u teren i kapetanu uzeli traku divider

''Htio sam ovo reći jer uglavnom govorimo samo o velikim imenima. Rakitić treba unaprijediti Instagram i društvene mreže, to je danas vrlo bitno. Nije baš dobar u tome, dobar je na terenu'', rekao je.

Mourinho je komentirao i potez Sergija Ramosa zbog kojeg je došlo do napetosti na terenu i sukoba s Lionelom Messijem. Argentinca je kapetan Reala nokautirao u jednom duelu i provukao se bez kazne; zbog toga je zaradio brojne kritike u medijima i na društvenim mrežama, a Portugalac je jedan od rijetkih koji je stao u njegovu obranu.

''Real je igrao mekano, nije bilo žestine derbija. Mislim da je Ramos to napravio da bi podigao temperaturu uoči drugog poluvremena", smatra Mourinho.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider